Alexei Navalniy a anunțat premiera documentarului despre viața sa, în peliculă fiind incluse cele mai dificile, dar și interesante momente prin care a trecut în ultimii ani: Novichok, recuperare, dezvăluirile despre cei care l-au otrăvit în august 2020, etc. Un thriller ce relatează povestea incredibilă a unui om și lupta lui împotriva unui regim autoritar.

„Da. Această zi planificam să o petrec îmbrăcat în smoking, cu un pahar de șampanie, la premieră, dar o voi petrece, ca de obicei, în cizme, în uniforma pentru deținuți, cu o ceașcă de ceai.

Ei bine, acestea fac povestea și mai distractivă, iar șampania o veți bea chiar voi pentru mine.

Timp de câteva luni – din momentul în care am ieșit din comă și până la arestarea mea – a existat în viața mea o frază care a început cu adevărat să mă irite. Suna așa: „În jurul tău se petrec evenimente nebunești, la fel ca într-un film. Ar trebui să filmați totul și să realizați un documentar despre ceea ce se întâmplă. Neapărat. Neapărat. Neapărat”.

Și îmi venea foarte mult să spun: „Lasă-mă în pace, ei deja filmează un film, filmează”. Dar era imposibil – totul trebuia păstrat în strictă confidențialitate. De fapt, încă în spital, am decis: tot ceea ce se întâmplă – „Novichok”, otrăvire, spital, securitate – este prea sălbatic pentru a nu fi filmat. Și deși urăsc formatul „faceți ce ați plănuit, mergeți în treburile voastre, iar noi doar mergem cu camera și filmăm”, am decis că merită să încerc. Julia a oftat și a fost, de asemenea, de acord. Copiii nu aveau încotro”, povestește Alexei.

Acesta a mai dezvăluit că s-a filmat fiecare moment, atât când își primea tratamentul după otrăvire, cât și recuperarea și chiar momentele de investigare și discuție cu cei care ar fi încercat să-l asasineze. Jurnalistul a povestit că documentarul a fost filmat asemeni filmului de investigație „Palatul lui Putin”.

Navalny a mai dezvăluit în postarea sa că el nu va putea urmări documentarul, însă ceilalți o vor putea face pe HBO Max și CNN Films.

Curioși să urmăriți documentarul?

Distribuie articolul: