Natalia Barbu a revenit acasă după circa jumătate de an în care s-a dedicat creației și familiei. Artista va cânta mâine, la concertul-omagiu, închinat celei care a fost Ana Barbu. Astăzi, Natalia a fost invitată la Prima Oră ca să vorbească despre mama, spectacolul de mâine și ceea la ce a muncit în ultimele câteva luni. Artista va interpreta „Flori de Liliac” - piesa-simbol a mamei sale.

„Flori de Liliac…”: Concert-Omagiu, la 2 ani de la plecarea îndrăgitei Ana Barbu

„Concertul în memoria mamei mele va avea loc mâine, la Palatul Național și se numește Flori de Liliac – un concert de suflet, cu două orchestre – Orchestra Mugurel și Angry Band. Vor cânta foarte mulți artiști, colegi de-ai mamei, care au fost aproape de sufletul ei.

Voi cânta Flori de Liliac; este atât de EA – mama, în această melodie. Eu cred că așa era, de fapt, mama. Și sufletul ei a fost ca aceste flori colorate, pline de viață, de căldură, de iubire. Asta trebuie să ne amintim despre ea.

Eu încă nu cred că a plecat, încă nu am trecut peste asta, dar am trecut la o etapă de înțelegere și acceptare. Pot să comunic cu ea, îmi dau seama că de fapt, este prezentă în viața mea, în spiritul și ființa mea. Când simt nevoia să vorbesc cu ea, o găsesc și ea mă găsește.

Nouă ne e frică, într-devăr, să pierdem pe cineva drag. Dar este inevitabil: la un moment dat, se întâmplă în viața fiecăruia dintre noi. Timpul trece și rămânem cu amintirile și frumusețea acestui om și a sufletului său.

Sperăm să devină o tradiție. Acest concert a fost ideea tatălui meu și se oganizează împreună cu Palatul Național „Nicolae Sulac”. Sunt și eu în echipă, dar și regizorul Vasile Stratulat. Eu voi cânta și muzică populară, cam 5 melodii. Apoi muzică ușoară – cam 3 melodii.

În ultima jumătate de an, am avut o perioadă creativă, de familie, deja am simțit nevoia. Fiul meu e mare deja, la toamnă merge la școală, în clasa zero. Ne gândeam că ar fi normal ca fiul nostru să aibă la un moment dat un frățior sau o surioară, dar după mine era mai bine dacă îi făceam mai aproape unul de altul. Dar las lucrurile să vină de la Doamne-Doamne.

18342822_1510062485700004_8956880298740101354_n

Am muncit la un proiect muzical, la un album pe care l-am compus și mi-am băgat tot sufletul în el. În ultimii ani din viața mea, am pus pe hârtie și la pian multă muzică, iar asta m-a făcut și să mă descarc emoțional, dar și să mă regăsesc dincolo de ce am făcut până acum. Vreau să scot din ce în ce mai multă muzică din sufletul meu, cu o latură nouă, pe care lumea încă nu a văzut-o. Din toamnă, câteva piese de pe album vor ieși la lumină”, a mărturisit Natalia Barbu, la Prima Oră.

Foto: Instagram, Prima oră, Instagram, captură video

Foto: Prima Oră