Oamenii își mușcă buzele foarte des: pentru unii este doar un obicei, dar pentru alții poate indica boli, de care nu știi.

Foto: wmj.ru

În Cincizeci de nuanțe de gri, Christian Gray spune că atunci când Anastasia își mușcă buzele, ea trezește dorința în el. În realitate, acest obicei erotic, poate semnala probleme grave de sănătate.

Dacă observi că îți muști buzele mai des decât de obicei, ai grijă la aceste boli:

Artrită

Este o cauză frecventă a tulburărilor articulațiilor temporo-mandibulare, în care mușcătura buzelor este adesea văzută ca un simptom. Dacă, pe lângă aceasta, observi și o durere atunci când îți miști maxilarul, dificultăți de mestecat, și o durere de cap sau o durere de dinți, este posibil să ai artrită a maxilarului.

Malocluzie

Dacă maxilarul este nealiniat, este posibil să îți muști buza. Acest lucru se întâmplă atunci când fălcile superioare și inferioare nu au aceeași dimensiune, ai dinți suplimentari, sau ai dinți cu formă neregulată.

Anxietate sau depresie

Comportamentul repetitiv, axat pe corp, poate fi un indicator al anxietății sau depresiei crescute. De asemenea, persoanele cu tulburări mintale, pot face adesea ceea ce se numește „auto-vătămare”, cum ar fi mușcatul buzelor.

Distribuie articolul: