Dacă nu te-ai gândit niciodată să încorporezi avocado într-un desert cremos și savuros, acum e momentul potrivit! Noi îți spunem exact ce pași trebuie să urmezi.

Gordon Ramsay este, fără îndoială, unul dintre cei mai proeminenți bucătari-șefi din Marea Britanie. Rețetele sale au făcut înconjurul lumii și deliciul a milioane de telespectatori, iar acest mouse de avocado și ciocolată inspirat de la el reprezintă un desert extraordinar de bun și de simplu de făcut.

Așa cum ne-a obișnuit, cât ai clipi din ochi, ai pe masă desertul potrivit pentru vizita neașteptată a unor prieteni sau pentru finalul unei mese în familie. Și, dacă nu știai că avocado-ul se poate folosi și la dulciuri, nu numai la salsa și la avocado toast, acum ai ocazia potrivită ca să te convingi.

Ingrediente:

  • 2 avocado bine coapte, curățate de coajă și sâmburi;
  • 3-4 linguri de miere lichidă;
  • 1 linguriță de extract de vanilie;
  • 50 gr. de pudră de cacao.

Preparare:

Se iau cele 2 avocado și se pun într-un robot de bucătărie și se pasează, până când se obține un amestec mătăsos. Se adaugă 3 linguri de miere, extractul de vanilie și pudra de cacao și se mixează din nou până când ingredientele sunt complet amestecate.

Se gustă și, dacă mai este necesar, se mai poate adăuga miere. Cu ajutorul unei linguri se transferă mousse-ul obținut în 8 pahare de shot sau de vin dulce și se pun la frigider timp de 1 oră, înainte de servire.

Cum să masori mierea? Fiind așa de lipicioasă, mierea este greu de măsurat cu precizie, pentru că nu știi niciodată cât de multă rămâne pe lingură. Dar dacă, înainte de a folosi lingura, o treci printr-un ulei lipsit de aromă, așa cum este uleiul de alune de pământ, mierea va aluneca complet de pe lingură și astfel vei știi care este cantitatea exactă de miere care ajunge în preparatul tău.

SURSA

Vezi și: Paste cu ton și porumb, perfecte pentru o cină savuroasă

Distribuie articolul: