Alexandra Shine ne-a împărtășit rețeta unui desert savuros, care că va cuceri din prima. Iată cum prepari rapid un mousse de ciocolată cu portocală. 

Alexandra Shine: „Aș vrea să vă propun o rețetă relativ simplă. Este un desert pe care îl ador, îndeosebi pentru că mi se pare perfect pentru sărbători. Are ingrediente comune și accesibile, iar timpul de preparare îți ia maxim 20 de min(ceea ce este Wow, comparativ cu alte deserturi). Însă trebuie să fim foarte atenți la fiecare pas, pentru că este important să respectăm consecutivitatea.”

Mousse de ciocolată și portocale

Ingrediente pentru 6 porții:

  • Ciocolată neagră – 200g
  • Portocală – 1
  • Ouă – 4
  • Zahăr – 50g (sau mai mult, în funcție de gusturi)
  • Unt – 30g
  • Opțional: Prune uscate – câte 3 – 4 per porție
  • Cagor/pastoral/vin de desert – 150ml

Preparare:

Topiți ciocolata și untul pe baie de aburi. Când e gata dați coaja portocalei prin răzătoare fină și adăugați o lingură de zest la compoziția obținută, pentru o aromă deosebită.

Între timp, separați albușurile de gălbenușuri. Bateți cu mixerul albușurile cu puțină sare până la starea de spumă stabilă (un test simplu: dacă răsturnați recipientul cu spumă, aceasta nu trebuie să curgă).

Separat bateți gălbenușurile cu zahăr și sucul obținut din portocală.

Mai departe este foarte important să lucrați rapid. În compoziția cu ciocolată și unt adăugați treptat compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu. Apoi introduceți treptat! albușurile bătute, cu o lingură de lemn sau o spatulă, cu mișcări atente, lente. Nici într-un caz nu folosiți mixerul. Ideea este de a lăsa compoziția ușoară și aerată.

Turnați mousse-ul în pahare. Ornați cu fulgi de ciocolată și felii de portocale. Dar e bun și așa! Dacă vreți să mergeți mai departe, într-o crăticioară puneți prune uscate împreună cu vinul de desert, dacă vinul e dulce nu mai puneți zahăr. Puteți adăuga puține condimente ca nucșoară, cuișoare, anason, scorțișoară, dar nu exagerați, ciocolata și portocala deja au un gust foarte intens. Puneți crăticioara pe foc mic și lăsați timp de 10-15 minute. Apoi scoateți prunele și le lăsați la scurs pe o sită până se răcesc. Adăugați câteva prune în fiecare pahar cu mousse, după care acestea ajung în frigider și, în aproximativ 2 ore e gata de servit.

Poftă bună!

Sursa foto: Facebook.com, Google.com