O tânără pianistă din Moldova, Tatiana Stratenco, care își face în prezent studiile în China, vrea să-și doneze pianul Școlii de Arte din satul natal – Doroțcaia, Dubăsari. Instrumentul l-a moștenit de la bunei, dar nu-l mai folosește de vreme ce este stabilită peste hotare. Pentru restaurarea și livrarea acestuia, are însă nevoie de 300 de dolari. Așa că nu a stat mult pe gânduri și și-a postat inițiativa pe o platformă de fundraising.

Tânăra scrie că și-a început cariera de pianistă anume la școala din sat, care i-a oferit șansa să fie înmatriculată, ulterior, la Liceul Republican de Muzică, notează AGORA.

Spune că vrea să-și doneze instrumentul pentru a oferi și altor tineri, care nu au posibilitatea să-și cumpere un pian, ocazia de a-și dezvolta abilitățile. Totodată, își propune să promoveze educația muzicală în Moldova.

„Muzica este forma de comunicare care nu are nevoie de traducere. Ea unește oamenii, dezvoltă creativitatea și ne organizează mai bine. Învățând muzică, noile generații vor ști cum să comunice eficient și cum poate fi soluționat un conflict”, menționează Tatiana Stratenco.

Sursa: AGORA

Sursa foto: Facebook.com