Auzindu-i vocea, felul în care vorbește, ai zice că e româncă get-beget. Nu-i de mirare, Elena Gatcin locuiește la Constanța de mai bine de 12 ani, dar e de neascuns adevărul că, rădăcinile i se trag din plaiul moldav. Am cunoscut-o la „Românii au Talent”, probabil i-ai urmărit și tu prestația. M-a impresionat, ne-a impresionat pe toți și, în mod special… pe Andra, care i-a oferit cel de-al 10-lea și ultimul Golden Buzz din acest sezon. Mă gândeam că poate ți-ar plăcea să o cunoști mai bine, să afli cine este ea, femeia care prin cântec îți face invitație în suflet și am chemat-o pe talentata Elena Gatcin la un Live Instagram. Chiar sper să-ți placă! 

Începem cu trecutul 

Am venit aici, în Constanța acum 12 ani. Am venit cu o trupă din Republica Moldova care se numea trupa Edict. Așa cum în cadrul pieței noastre de acasă, în acea perioadă, era mai dificil să ne dezvoltăm, am decis să plecăm în România pentru ca să putem avansa pe piața de acolo. Din acel moment au început toate lucrările, legăturile și cunoștințele cu care am avansat în sfera muzicii.

Sursa: Formula AS

Plecarea din Republica Moldova a fost motivată și de dorința unei vieți, evoluții mai frumoase. Din păcate, în pofida acestui vis, nu am rezistat toți împreună, ca formație. Fiecare membru al trupei și-a ales drumul lui în viață, iar eu am zis că trebuie să merg înainte, chiar și de una singură.

Un început scăldat în lacrimi

Cred că nimeni, când pleacă pentru prima oară, nu poate spune că „vai, ce bine îi este”. A fost o perioadă foarte grea care a durat cam un an de zile. Am plâns foarte mult în acea vreme pentru că, problema mea a fost accentul moldovenesc pe care îl aveam. Totuși, am întâlnit oameni foarte buni la suflet care m-au ajutat să mă ridic încetul cu încetul, să avansez, s-au purtat foarte frumos cu mine, m-au încurajat și m-au susținut. Mi-au dat de înțeles că, chiar dacă unii fac glume de acest accent, o fac în sens pozitiv pentru că lor le place cum vorbim noi, avem un dialect foarte vechi care aici din păcate s-a pierdut, apelăm la multe cuvinte arhaice.

Aici mi-am găsit locul meu, aici mi-am găsit deja prieteni, cunoștințe. Aici sunt oamenii cu care cânt, sunt oamenii la care pot apela oricând.

Nu aveam nici părinții, nici prietenii lângă mine și a trebuit să muncesc foarte mult, să dau dovadă de seriozitate și de multă muncă ca să obțin ceva. Cât despre pasiunea mea pentru cântec, aceasta a avansat și mai mult atunci când am fost invitată să fiu pianistă și solistă în trupa Black Sea Orchestra. Colegul meu, trombonistul, Liviu Mărculescu a avut mare încredere în mine, a fost și este mentorul meu. Datorită lui am început să cânt.

Ani de muncă încununați de un moment de glorie

Am mai avut o încercare și la „Vocea României”, atunci m-am dezamăgit. Nu a fost momentul meu, și de atunci mi-am zis că nu mai particip la niciun concurs sau festival de acest fel, mă consum prea mult și atunci mă dezamăgește acest răspuns negativ.

Din acest motiv decizia de a veni la „Românii au Talent” am luat-o foarte greu. Nu-mi era gândul să plec și să particip, mi se părea că trebuie să mă concentrez mai mult pe altceva, dar având în vedere că am un coleg foarte bun care mi-a și recomandat să merg la acest show, am decis să mă duc, să încerc. Totuși despre plecarea mea nu am spus nimănui, respectiv a fost o adevărată surpriză pentru cei de acasă pentru că le-am spus mai târziu, după ce am trecut preselecția.

Momentul când Andra mi-a oferit Golden Buzz-ul a fost ca un cadou pentru mine. Nu mă așteptam la așa ceva. Una este să te uiți de acasă cum cad confetti-urile pentru Golden Buzz și alta este să trăiești pe scenă acel moment. Nu pot să redau acea emoție euforică pe care am trăit-o în momentul ăla, chiar nu mă așteptam. A fost superb.

Ei bine, dacă ai ajuns până aici, presupun că ți-ar plăcea să urmărești varianta integrală a acestui interviu. Te invit să accesezi live-ul de mai jos și să savurezi discuția desfășurată pe care am avut-o cu talentata Elena Gatcin. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Revista EA.md (@revistaea)

Sursa video & foto: Instagram & YouTube