Maria Guțu, o mămică care la 33 de ani ducea o luptă grea cu boala pentru a-și vedea fetița de doar 1 anișor cum crește. Cazul ei ne-a emoționat pe toți și v-am îndemnat pe voi, dragele noastre cititoare, să contribuim la strângerea sumei necesare pentru tratament. La nici un an de atunci, femeia a făcut un anunț frumos, de ne bucurăm enorm, veste de care cu toții aveam nevoie în aceste timpuri nu tocmai ușoare. „AM ÎNVINS!” – a scris ea.

La sfârșitul anului 2019 vă spuneam povestea Mariei, care avea mare nevoie de ajutor, fiind diagnosticată cu cancer la stomac. Vă îndemnam să donați, deoarece suma de care avea nevoie era imensă – peste 100.000 de euro, atât costa tratamentul care îi putea salva viața.

Deja la începutul primăverii 2020, multe dintre voi, cititoarele noastre și invitatele la ce-a de-a 8-a ediție Pijama Party by EA.md, v-ați alăturat cauzei nobile pe care am inițiat-o în cadrul petrecerii, organizând o tombolă. Atunci, cu ajutorul vostru s-au colectat 11.200 de lei.

Acum ne bucurăm cu toții să aflăm această veste frumoasă, chiar de la Maria Guțu. Femeia a publicat un mesaj pe facebook, în care a dezvăluit tuturor că a ieșit învingătoare. EA a povestit, despre chimioterapia în pandemie, despre recuperarea cu ajutorul sportului, despre viața fără stomac.

„Dragii mei prieteni, în ultimele zile am primit mai multe mesaje și înțeleg că multă lume încă își face griji pentru mine. Deci, după cum am promis, eu sunt bine și AM ÎNVINS!!! Ultimele luni au fost o perioadă de incertitudine pentru noi, covid-ul a schimbat cursul tratamentului și într-un final am „scăpat” de ultimele chimioterapii. Chimiopreparatele îmi afectau celulele care sunt responsabile pentru imunitate, cele care luptă cu virușii și bacteriile, și medicii au decis să nu mai riscăm întrucât rezultatele postoperatorii erau cele mai bune la care ne puteam aștepta. Desigur aveam multe dubii când am fost anunțată la telefon (căci pandemia și restricțiile erau deja în plină forță) că „gata – nu ne mai vedem, te poți considera sănătoasă”, și moral era greu să strigi în gura mare că ești sănătos și să realizezi că tot răul este în trecut întrucât urmează 5 ani de monitorizare continuă (primii 3 ani voi face investigații fiecare 3 luni, apoi fiecare 6 luni), și să te întorci acasă în plină pandemie, cu zboruri anulate, la fel, era imposibil. Acum însă ne-am acomodat și cu covidul și cu viața nouă, mă simt perfect sănătoasă și ne bucurăm de fiecare zi, nu iau nici medicamente, nici vitamine sau suplimente, doar alimentație sănătoasă”, își începe dezvăluirile Maria Guțu.

Femeia a mai povestit că reabilitarea fizică a fost relativ ușoară. Îndemnată de chirurgul său, aceasta a făcut mult sport, inclusiv cu greutăți, consumând băuturi nutritive – toate pentru a crește masa musculară între chimioterapii. Din cauza afecțiunii sale, Maria pierduse mult în greutate, în prezent cântărește 39 de kilograme, dar, încetișor, recuperează.

Ea a mai dezvăluit detalii despre „dieta specială” pe care o are. Deși la început mânca, după spusele ei, ca un bebeluș în perioada de diversificare, adică circa 2-3 linguri de supă sau pireu, acum mănâncă bine, ca de obicei, doar că în porții mici și dese.

„Nu țin diete cu excludere totală de zahăr, carne, pâine, medicii zic că în cantități moderate fac doar bine, avem nevoie și de glucoză și de proteină, etc, în special eu cu ale mele 39 kg actual, iar proteinele și grăsimile vegane nu pot inlocui pe cele din produsele lactate și animale (așa mi-au zis medicii austrieci, chiar dacă nutriționiștii vegani au alte teorii”, povestește Maria.

Iată ce a explicat femeia despre „stomac”, după ce acesta i-a fost înlăturat: „Stomac artificial/implant nu am 🙂 am avut o reconstrucție gastrică și acum mâncarea nimerește direct din esofag în intestin, care cu timpul se va lărgi în partea de sus și va înlocui stomacul, va lipsi doar acidul/sucul gastric, dar nu mă deranjează, fără acid e viața mai dulce”. Aceasta a mai dezvăluit că, împreună cu familia, au decis să rămână să locuiască la Viena, cel puțin în această perioadă. Este conștientă că din cauza pandemiei, ar putea avea dificultăți de a călători, în special pentru investigațiile care urmează să le mai facă.

Maria Guțu a venit cu un mesaj plin de recunoștință pentru ajutorul pe care l-a primit atât de la familie, prieteni, colegi, cât și de la oamenii necunoscuți, dar care nu au rămas indiferenți.

Nu-i așa că această zi este cu mult mai frumoasă acum că am primit o veste atât de frumoasă?

Mai multe detalii dezvăluite de Maria le găsiți în postarea de mai jos:

 

Sursa: Facebook.com/MariaGuțu