Cazul lui Constantin Mirza a sensibilizat mulți moldoveni, care au adunat împreună o sumă impunătoare pentru tratamentul lui. Din păcate, pentru a putea fi operat, acesta are nevoie de toți cei 208 650 de euro, în prezent fiind colectați 88% din suma necesară.

Constantin Mirza are 14 ani și ar trebui să meargă la școală, să alerge, se joace cu copii, dar nu o poate face. Acesta a fost diagnosticat cu un tip rar de cancer osos – Sarcom Ewing, care afectează de obicei adolescenții (de la 10 la 20 de ani). Costel, așa cum îi spun toți, deși suferă de dureri mari, este un copil curajos și puternic, iar medicii sunt optimiști. În prezent, băiatul are parte de ședințe de chimioterapie și urmează o intervenție chirurgicală. Din păcate, timpul de achitare a întregului tratament are o limită – până la 30 decembrie trebuie acoperită toată suma necesară. Au rămas doar două săptămâni!

În această sâmbătă, la data de 18 decembrie, între orele 11:00 și 16:00, în incinta restaurantului „Astoria”, str. Mircea cel Bătrân 5/1, va avea loc un târg de caritate pentru Constantin. La târg veți putea achiziționa articole vestimentare, genți, bijuterii, diverse lucrări handmade, iar copiii ce își vor însoți părinții vor fi serviți cu dulciuri, a dezvăluit pentru EA.md Alina Borziac, una dintre fondatoarele Fii mai bun și organizatoarele târgului. Banii adunați în urma vânzărilor vor fi donați pentru tratamentul băiatului.

Puteți afla mai multe detalii despre cazul lui Constantin Mirza și puteți face o donație pe platforma online.

Ne putem mobiliza vizitând târgul de caritate și donând online, iar peste ceva timp, ne putem bucura împreună de faptul că am contribuit la salvarea vieții unui copil, vieții lui Constantin Mirza.