Sunteți curioși cine sunt cei mai bogați oameni din lume? Site-ul de știri american Bloomberg în fiecare zi îți prezintă topul celor bogați. În listă se regăsesc 500 de oameni, iar informația se actualizează zilnic, după închiderea bursei de la New York, ținând cont de valoarea acțiunilor și indicatorii economici. Topul prezintă veniturilor și pierderile din fiecare zi a miliardarilor.

Pe primul loc e geniul Elon Musk, cu o valoare estimată la 180 de miliarde de dolari. Totuși acesta a pierdut 90 miliarde de dolari în acest an din cauza procurării rețelei de socializare Twitter. De asemenea, în acest an, a scăzut prețul acțiunilor Tesla.

Pe al doilea loc, e francezul Bernard Arnault, cu o valoare estimată la 159 de miliarde. Acesta este directorul companiei LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, care produce și comercializează bunuri de lux, printre care gențile Louis Vuitton și șampania Don Perignon.

Pe al treilea loc, e indianul Gautam Adani, fondatorul Adani Enterprises, cu o valoare estimată la 128 de miliarde de dolari. Întreprinderea miliardului deține cel mai mare port din India  și alte companii care oferă servicii de logistică și distribuire a mărfurilor.

Pe al patrulea loc, e Jeff Bezos, deținătorul companiei de cumpărături online Amazon, având valoarea estimată la 117 miliarde. Iar pe al 5-lea loc, e fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu o valoare estimată la 115 miliarde de dolari.

 

Distribuie articolul: