Miliardar, inovator, filantrop și autor, Bill Gates a inspirat milioane de oameni cu povestea sa de succes. La doar 20 de ani, Bill Gates a fondat Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie Paul Allen. Cu câteva luni înainte de a împlini 31 de ani, compania s-a listat la bursă, iar Gates a devenit miliardar.

A fost CEO al companiei până în 2000, când s-a retras și a rămas membru în bord și acționar majoritar până în 2014. Cu sigurantă, mulți au fost inspirați de perseverența și puterea lui de a ajunge cel mai bogat om din lume. Iată opt citate inspiraționale despre succes, inovație și obiective spuse de Bill Gates, potrivit Entrepreneur.

Despre succes

“Succesul este un profesor prost. Acesta seduce oamenii inteligenți făcându-i să creadă că nu pot pierde.”

Despre inovație

“Cele mai mari progrese ale umanității nu constau în descoperiri, ci în modul în care aceste descoperiri sunt aplicate pentru a reduce inegalitatea.”

Despre învățare

“Cei mai nefericiți clienți ai tăi sunt cea mai mare sursa de învățare.”

Despre decizii

“Nu lua aceeași decizie de două ori.”

Despre putere

“Lucrez cu un amestec de persoane încurăjatoare, cărora le spun ce e bine și ce nu este. Evident, așa conduci o întreprindere mare de acest gen și atragi cei mai buni oameni care vor să continue să facă aceste lucruri.”

Despre perseverență

“Găsește oameni cu aceleași interese, vezi care sunt barierele și găsește modalități de a trece peste acestea.”

Despre obiective

“În știință, mereu se întâmplă miracole.”

Despre progres

“Inovația este adevăratul motor al progresului.”

 

Distribuie articolul: