Potrivit CNN, Conducerea Twitter este de acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk într-o tranzacție de aproape 44 miliarde de dolari. 

Musk a scris luni pe Twitter că „sper că chiar și cei mai mari critici ai mei rămân pe Twitter, deoarece asta înseamnă libera exprimare”.

„Libera exprimare este piatra de temelie în funcționarea democrației iar Twitter este piața digitală unde chestiunile vitale pentru viitorul umanității sunt dezbătute”, a spus Musk într-un comunicat.

Acțiunile Twitter au crescut cu aproape 6% ca urmare a anunțului. 

Înțelegerea ar veni la doar patru zile după ce Musk a dezvăluit un pachet financiar care să susțină achiziția. Aceasta a făcut conducerea Twitter să ia mai în serios propunerea iar mulți acționari au cerut companiei să nu lase oportunitatea să scape, a relatat Reuters duminică.

Vânzarea companiei ar reprezenta o recunoaștere a Twitter că noul său șef executiv Parag Agrawal, care a preluat frâiele în noiembrie, nu are o contribuție suficientă la a face compania mai profitabilă, în ciuda parcursului său de a îndeplini obiectivele finaciare ambițioase pe care compania le-a stabilit pentru 2023. Acțiunile Twitter se tranzacționau la un preț mai mare decât prețul oferit de Musk din noiembrie.

Tacticile de negociere ale lui Musk – înaintarea unei oferte și păstrarea acesteia – seamănă cu ceea ce făcea un alt miliardar – Warren Buffet. Musk nu a oferit niciun detaliul financiar când a dezvăluit prima dată oferta pentru Twitter, făcând piața să pună la îndoială intențiile sale.

Sursa: CNN

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: