Ducesa de Sussex este profund marcată de întâmplările care au loc de mai bine de o săptămână în SUA ca urmare a morții afro-americanului George Floyd. Acestea nu au lăsat-o indiferentă pe Meghan Markle așa că a publicat un material video în care s-a adesar tinerilor din liceu și a vorbit despre acest caz, dar și multe altele care au avut loc de-a lungul anilor.

Într-un mesaj video publicat câteva ore în urmă și dedicat luptei împotriva rasismului, Meghan Markle s-a alăturat tuturor celor care au condamnat acest incident reprobabil, comparând moartea lui Floyd cu cea a altor afro-americani care au murit în custodia poliției. Meghan a spus în video: „Nu eram sigură ce aș fi putut spune. Am vrut să spun ceea ce trebuie și eram foarte nervoasă că va fi pus deoparte ce spuneam. Și am realizat că unicul lucru greșit de spus este să nu spui nimic. Deoarece viața lui George Floyd a contat, la fel cum a contat și viața lui Breonna Taylor, cum a contat și viața lui Philando Castile, cum a însemnat și viața lui Tamir Rice… Şi la fel a contat viaţa multor alte persoane ale căror nume le știm și ale căror nume nu le știm… Stefon Clarck… Viața lui a contat.”

Meghan Makle și-a amintit despre un caz din adolescență și profesoara care i-a dat curajul să vorbească. „Aveam 15 ani… era anul în care făceam voluntariat. Și îmi amintesc că una dintre profesoare, doamna Pollia, mi-a spus: „amintiți-vă întotdeauna să puneți nevoile altora peste propriile temeri”. Asta a rămas cu mine de-a lungul întregii mele vieți și m-am gândit la asta mai mult ca niciodată în ultima săptămână. Primul lucru pe care vreau să vi-l transmit este că îmi pare rău. Îmi pare rău că sunteți nevoiți să creșteți într-o lume în care aceste lucruri încă se mai întâmplă”

Soția prințului Harry şi-a amintit că la rândul ei a fost martora revoltelor pe când era și mai mică: „Aveam 11 sau 12 ani când au fost revoltele din LA, declanșate de un act de rasism fără sens. Îmi aduc aminte de starea de asediu și îmi amintesc că m-am grăbit înapoi spre casă și pe drum am văzut cenușa căzând din cer și am mirosit fumul care ieşea din clădiri. Și am văzut oameni care ișeau în grabă din clădiri. Îmi amintesc că am văzut bărbați în spatele unei autoutilitare care țineau doar arme și puști. Îmi amintesc că am urcat în casă și am văzut complet carbonizat copacul care fusese întotdeauna acolo. Și acele amintiri nu dispar”

Vedeți video integral în imaginile de mai jos:

George Floyd a murit prin asfixiere la data de 25 mai după ce a încercat să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari pentru a cumpăra țigări. În timpul intervenţiei poliţiei din Minneapolis, un ofiţer i-a pus genunchiul pe gât. Deși bărbatul spunea că nu mai are aer, iar polițistul nu și-a ridicat genunchiul, iar în cele din urmă, bărbatul a decedat. Imaginile din timpul reținerii acestuia au ajuns în mediul online și au avut un impact emoțional imens. Acestea au generat revolte violente în mai multe localități din SUA și proteste în alte țări.

*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Distribuie articolul: