N-are frică să-și anunțe vârsta și e chiar mândră de ea. Medicul dermatolog-cosmetolog Veronica Vîzdoagă are peste 15 ani dedicați domeniului frumuseții și grijii față de aspectul feței și tenului femeilor. Specialistul ne-a povestit câte ceva despre EA și despre „relația” femeilor din Republica Moldova cu frumusețea lor.

Veronica Vîzdoagă este un capricorn încăpățânat care iubește munca și ordinea. Deși a făcut pictură și pian, visul ei din copilărie a fost să devină medic. Baza studiilor și-a pus-o la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu”, apoi au urmat trei ani de rezidențiat și 11 ani în calitate de medic dermatolog la Dispensarul Dermato-venerologic Municipal.

„Nu regret nicio clipă, deoarece anume acolo am obținut cea mai mare experiență în domeniu. Paralel activității medicale m-am dezvoltat în domeniul cosmetologiei. Au urmat mai multe pregătiri internaționale, iar ulterior mi-am deschis afacerea proprie pe care am crescut-o ca pe un copil, cu multă dragoste și grijă”.

Cât de importantă este frumusețea pentru femeile de la noi?

În Moldova sunt multe femei frumoase, frumusețea lor fiind apreciată chiar și în afara țării. După mine, o femeie frumoasă este în primul rând o femeie îngrijită. Ea este  mult mai încrezută în sine, știe sigur ce vrea să obțină și cel mai des, această calitate îi deschide multe uși.

Care sunt problemele cu care se confruntă femeile?

  • Problema cea mai mare a femeilor de la noi este că nu îngrijesc corect de tenul lor, atât în ceea ce privește ritualul zilnic, cât și alegerea produselor cosmetice.
  • Multe tinere suferă de acnee. Din păcate unele dintre ele nimeresc la specialiști care le descurajează prescriindu-le tratamente mai puțin efective. Deseori, pentru aceste tinere, acneea rămâne un complex pe viață.

Mă bucur mult că moldovencele sunt curajoase și apelează la tratamente cu acid hialuronic, toxină botulinică, intervenții plastice. Mă îngrijorează, însă, femeile de 50-55 ani.  Această generație este mai pasivă și cedează ușor. Nu vor să facă careva proceduri de întinerire pentru că se consideră deja bătrâne.

Ce credeți despre tratamentele naturiste?

Nu sunt adepta tratamentelor naturiste, din simplu motiv că legumele, fructele utilizate în măști naturiste nu sunt bine verificate și pot provoca reacții alergice, dar nu trebuie să uităm și de aceste metode și de cei care nu-și permit vizitele la un doctor de frumusețe. Încerc să vin și cu recomandări de tratamente în condiții casnice și sunt sigură că decât să nu se întreprindă nimic pentru ten, totuși, efectuate sistematic și aceste metode își vor avea efectul.

Exista sau nu tratamente-minuni?

Sunt o radicalistă. Am încercat chiar pe mine multe metode de tratament, de la care am văzut efect imediat sau în timp.

  • Cred mult în biorevitalizare, o fac periodic începând cu vârsta de 27 ani, e o procedură minune care menține calitatea tenului, vezi efectul mai târziu îți oprește procesul de îmbătrânire.
  • Cred în tratamente cu toxină botulinică care sunt foarte eficient pentru persoanele cu o mimică accentuată, o dezactivează, fac ca mușchii hiperactivi să uite informația de a se contracta.
  • Cred în tratamente cu acid hialuronic sub formă de filer, este acidul care îți va umple și modela buzele, conturul feței pierdut.
  • Cred în tratamente cu fire – l-am făcut de câteva ori, am observat efecte până la vârsta de 40, după nu face minuni.

În ultimul an am o colaborare frumoasă cu chirurgii plasticieni, aici pot să zic că se fac minuni. Măiestria chirurgului și tehnica operației plastice. corect alese, va efectua schimbări vizibile în aspectul pacientelor. În echipă avem un slogan clar: să efectuăm intervenții atât estetice cât și plastice dar să nu întrecem nici odată bariera excesului.

Ce sfat important de îngrijire le-ați da femeilor noastre?

Le-aș recomanda să se iubească mai mult, să dedice mai mult timp ritualului de îngrijire, să se consulte cu un cosmetolog la o vârstă mai tânără. A preîntâmpina apariția ridurilor este mult mai ieftin și mult mai sigur decât a le trata. Doamnelor de peste 50 de ani le recomand să meargă la un specialist, tehnologiile moderne sunt avansate și le pot permite să arate mult mai bine.

„Nu mi-am ascuns niciodată vârsta și nici faptul că vin de la țară. Vârsta îmi arată experiența, iar faptul că vin din provincie, dintr-o familie de oameni inteligenți, dar departe de medicină, nu a redus din perseverența și ambiția de a face ceva frumos în viață. Sunt mamă a doi băieți și sper ca cel mai mare îmi va urma calea în medicină”.

Care este motto-ul dumneavoastră în viață?

Nimic nu este imposibil. Este nevoie de multă muncă, răbdare și încredere în propriile forțe!