Uleiurile de peşte provin din ţesuturile peştelui gras, cunoscut deopotrivă sub numele de peşte uleios cum ar fi păstrăvul, macroul, tonul, heringul, sardinele şi somonul. Acizii grași Omega-3 sunt cunoscuți ca fiind importanți pentru funcționarea creierului (să nu mai vorbim de sănătatea inimii). Problema este că dieta modernă conține cantități minore de pește gras. Majoritatea copiilor sunt, prin urmare, deficienți în omega-3.

Mulți părinți cunosc avantajele administrării acestuia, iar dacă nu sunteți familiarizat cu ele, vă ajutăm noi:

  • Pentru copii, necesarul de omega-3 este esențial pentru o bună dezvoltare a activității cerebrale, pentru activitatea oculară, dar și pentru sănătatea oaselor.
  • El diminuează durerile și inflamațiile dentare, susține dezvoltarea armonioasă a sistemului osos și susține efortul fizic.
  • Copiii cărora li se administrează ulei de pește prezintă o îmbunătățire semnificativă a ritmului de învățare.

Ar trebui să oferim copiilor noștri suplimente de ulei de pește?

Dacă copii voștri nu mănâncă pește, să le oferiți un supliment zilnic de ulei de pește ar putea fi o idee bună. Acesta conține acizi grași omega-3, despre care experții cred că sunt importanți pentru dezvoltarea creierului și a inimii copilului.

De la ce vârstă îi poți administra uleiul de pește copilului?

Suplimentele de ulei de pește pot fi administrate copiilor începând cu vârsta de patru săptămâni. Picăturile sunt ușor de administrat și nu conțin zahăr, arome sau conservanți.

Distribuie articolul: