În mediul online a pornit acum câteva zile un val de poze cu mesajul „Avem nevoie de artă”. Mai mulți actori și artiști consacrați pozează și postează online fotografiile, având acest mesaj inscripționat pe foaie. Este cumva strigătul lor de disperare după o perioadă mai lungă în care instituțiile de cultură nu activează, nu se țin concerte, nici spectacole, iar arta este lăsată pe ultimul loc.

Săli goale, scaune acoperite, instituții de cultură care prind praf, scene care plâng după aplauze, actori care suferă din cauza lipsei de public… iar lista ar continua și nu este una îmbucurătoare. După manifestul oamenilor de cultură din vara anului 2020, în care aceștia au spus vehement că „Arta NU se reprofilează”, un nou val de proteste online ale oamenilor de cultură vin cu un mesaj foarte emoționant.

Teatrul Național Mihai Eminescu

„MANIFEST ❤️ Actor: Petru Oistric și Ion Mocanu ❤️ Susține: “Avem nevoie de ARTĂ” ❤️”, au notat cei de la Naționalul „Mihai Eminescu”.

 

Teatrul Satiricus „I.L.Caragiale”

„#AvemNevoieDeARTĂ Avem nevoie din toate punctele de vedere: sufletește, moral, profesional și financiar. Arta este modul nostru de exprimare! 🎭💙💛❤️”, au notat cei de la Teatrul Satiricus.

 

Teatrul „Luceafărul”

„Suntem artiști și ne considerăm discriminați în raport cu alte pături ale societății. Nouă ne este îngrădit accesul la cultură și dreptul la muncă. Arta este modul nostru de exprimare. Noi supraviețuim din artă. Pentru noi cultura nu este un mod de viață, este viața noastră – noi trăim prin teatru. Redați-ne dreptul la viață”, au cerut cei de la Teatrul Luceafărul.

Teatrul Popular Zâmbărele

„#AvemNevoieDeArtă #TeatrulPopular”, a scris pe pagina sa de FB Victoria Roșca.

 

Dar tu ai nevoie de artă? Scrie în comentarii dacă susții inițiativa actorilor și oamenilor de cultură despre nevoia de artă.