Mulți oameni, visând să slăbească, tind să se restrângă sever în alimentație. Și aceasta este calea greșită, spune gastroenterologul Serghei Yakushonov. Potrivit acestuia, restricțiile alimentare, dimpotrivă, duc la creșterea în greutate.

Acesta a menționat că, mai întâi de toate trebuie să analizați regimul zilei și a meselor. Este obligatoriu să aveți 3 mese principale și o gustare între ele. Dar aceasta trebuie să fie una sănătoasă, nuci, fructe uscate.

Yakushonov a mai adăugat că produsele care accelerează metabolismul vor fi cele mai buni ajutoare pentru a schimba starea de sănătate și corpul. El a numit cinci astfel de produse:

  • Fasolele roșii. Aceasta ajută la  curățarea rapidă și de înaltă calitate a intestinului. În plus, în fasole există o mulțime de fibre, așa că mâncând feluri de mâncare cu fasole, senzația de sațietate se menține mult timp.
  • Mere și pere. Aceste fructe sunt cunoscute de toată lumea pentru conținutul lor scăzut de calorii și abundența de fibre sănătoase. Recent, cercetătorii din Brazilia au descoperit că includerea a 3 mere sau pere în dieta zilnică a femeilor duce la o slăbire mai rapidă.
  • Produse lactate bogate în calciu. Ele accelerează procesele metabolice, drept urmare excesul de greutate părăsește treptat coapsele și abdomenul. S-a stabilit că persoanele care consumă 1300 mg de calciu zilnic slăbesc de 2 ori mai repede decât ceilalți.
  • Broccoli. Pe lângă calciu, acest tip de varză conține vitaminele A, C și K, folat sau vitamina B9, fibre alimentare care sunt bune pentru tractul gastrointestinal și antioxidanți. Toate aceste oligoelemente vindecă organismul și adaugă frumusețe.
  • Ardei roșu iute. Conține o substanță „magică” – capsaicina. Acest compus are efect analgezic prin blocarea receptorilor de durere, crește metabolismul trigliceridelor și circulația sângelui, arzând astfel kilogramele în plus.

Distribuie articolul: