Ministerul Educației îndeamnă autoritățile publice locale și managerii școlilor și grădinițelor să întreprindă acțiunile necesare în vederea înlăturării neregulilor semnalizate de către inspectorii în domeniul sănătății publice și siguranței alimentelor, în cadrul controalelor întreprinse în luna aprilie curent. În același timp, Ministerul Educației informează părinții că școlile și grădinițele își desfășoară activitatea în regim normal.


 

Potrivit informațiilor operative solicitate de la șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, la momentul actual toate instituțiile de învățământ din teritoriu activează, inclusiv grădinițele. Responsabilii au menționat că unele instituții de învățământ au primit prescripții, recomandări de la inspectori, însă hotărâri de sistare temporară a activității nu au fost emise.

Același lucru a fost confirmat și de către reprezentanți ai centrelor teritoriale de sănătate publică, accentuând că, în urma controalelor din luna aprilie curent au fost emise prescripții și stabilite termene de înlăturare a neregulilor, dar fără a sista activitatea grădinițelor sau școlilor.

Ministerul Educației consideră că monitorizarea sistematică a instituțiilor de învățământ la capitolul respectarea normelor alimentare, sanitare și de igienă va contribui la îmbunătățirea indicatorilor respectivi.

Foto: Facebook.com