No Make-Up makeup sau machiajul „Fără Machiaj” este unul dintre cele mai noi trenduri, dar și cel mai greu de realizat, deoarece acesta presupune un ten ideal și fără imperfecțiuni. Acest tip de machiaj este unul care trebuie să țină toată ziua și trebuie să imite pielea naturală și să nu încarce tenul. 

Cei mai mulți cred că un machiaj de tip no make-up îți ia mai puțin timp, dar de fapt, machiajul de seară este mai ușor de realizat.

Acest gen de machiaj presupune crearea unei iluzii, ca cei din jurul tău să creadă că ai un ten perfect, lipsit de imperfecțiuni și o piele strălucitoare în mod natural. Acesta necesită timp, dar mai ales pricepere și o armonie perfectă între nuanțe și texturi.

Deși are această denumire, pentru realizarea machiajului „no-make-up” avem nevoie de câteva produse. Nu de foarte multe, însă acele câteva trebuiesc alese cu atenție pentru ca efectul final să fie unul natural, iar machiajul să fie abia sesizabil.

Asta sunt produsele de care vom avea nevoie pentru a obține machiajul “no make-up’’: primer, fond de ten, iluminator, corector, gel pentru sprâncene, farduri nude, gloss și rimel.

Folosim un primer pentru a uniformiza nuanța tenului sau putem alege o baza hidratantă cu efect  iluminator, fie alegem un fond de ten cu acoperire foarte lejeră și ușor satinat. Produsele ce au efect matifiant, în special pentru acest tip de machiaj sunt absolut excluse.

Cu ajutorul corectorului putem acoperi imperfecțiunile precum acneea, petele sau cearcănele.

Optăm pentru nuanțe nude și la machiajul ochilor. Nu trebuie să exagerăm cu fardurile dacă vrem să păstrăm look-ul „fără machiaj”. Alege doar câteva în nuanțe nude deschise cu o textură irizată: alb, ivory, cream, sau altele pastelate.

Sprâncenele sunt foarte importante. Dacă le avem natural frumoase putem evita accentuarea acestora, e destul doar să le pieptănăm, iar în cazul în care vrem să le accentuăm, folosim un gel pentru sprâncene.

Pentru pomeți alegem produse cremoase. Un fard de obraz sau un iluminator cremos vor imita mult mai bine roșeața și strălucirea naturală a pielii, decât unul pudră, care va lăsa un finish mat.

Pentru machiajul buzelor optăm pentru rujul nude potrivit cu tonul tenului sau gloss-ul în culori naturale, chiar și unul transparent.

Rimelul nu trebuie se lipsească, iar pentru un efect natural, curbăm genele foarte lejer.

„Fetelor, pentru a fi frumoase trebuie să fiți fericite. Zâmbiți. Acesta este marele secret. Produsele cosmetice sunt doar un accesoriu din garderoba ta.”, a adăugat make up artista, Dianna Stan.

 Vezi și: De la un machiajele simple a ajuns să realizeze adevărate capodopere. Elena Dogot poate transforma orice chip într-un personaj din povești (Foto)