Ochii nu sunt doar „oglinda sufletului”, ci sunt și elementul central al feței. Atunci când faceți cunoștință cu vineva sau discutați, cu siguranță, primul lucru pe care îl observați sunt ochii. Pentru a atrage atenția, noi femeile, o facem cu ajutorul machiajului, dar uneori acesta nu este suficient. Iată câteva trucuri propuse de divahair.ro, pentru ai scoate în evidență.

Poartă culorile care îți accentuează ochii

Descoperă care sunt acele nuanțe care îți pun în valoare ochii și alege să le porți în bluze, cămăși sau eșarfe.

Ca idee, ochii albaștri ies în evidență dacă porți haine în nuanțe de negru, violet, roz sau verde deschis. De asemenea, purtarea unor ținute bleumarin va oferi un plus de profunzime ochilor albaștri, în timp ce nuanțele deschise de albastru vor avea tendința de a se contopi cu ochii tăi.

În cazul ochilor căprui se potrivesc nuanțe de portocaliu, roșu, piersică, maro deschis, albastru intens, auriu sau verde crud.

Când ai ochii verzi, poți alege orice nuanță de violet, negru, bleumarin, galben pal sau maro închis.

Redu din oboseala ochilor

Orele petrecute în fața calculatorului sau tabletei, lipsa somnului sau îmbătrânirea prematură a tenului pe fondul unei diete nesănătoase sau al expunerii la soare pot avea efecte asupra ochilor. Aceștia ajung să își piardă din strălucire, să fie terni, uneori chiar roșii. Aplicarea regulată de picături de ochi, folosirea unei măști pe bază de castraveți .

Alege make-up-ul potrivit

Machiajul este aliatul multor femei care doresc să își scoată ochii în evidență. Fii, în primul rând, atentă la sprâncene. Legendara Bobbi Brown recomandă folosirea unui fard de ochi de culoarea sprâncenelor, apoi folosirea unui rimel urmărind forma naturală a genelor.

Un alt aspect important în alegerea fardului pentru ochi este culoarea sa. Aceasta trebuie să fie opusă nuanței ochilor de pe roata culorilor. Astfel, pentru ochii albaștri poți alege nuanțe de cupru sau bronz, în timp ce pentru ochii verzi sau căprui se potrivesc mai bine violet sau gri-maro.

Ai grijă de pielea din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este sensibilă, astfel că trebuie să ai grijă de ea dacă nu dorești să atragi atenția asupra pungilor de sub ochi sau cearcănelor. Somnul este cea mai bună soluție pentru sănătatea ochilor.

Un alt truc este masajul pielii din jurul ochilor pentru a reduce din aspectul de oboseală și pentru a stimula drenajul. Folosește 1-2 picături de ulei de măsline și masează ușor cu degetul inelar. Începe cu mișcări circulare sub ochi, apoi pe părțile laterale și încheie în zona sprâncenelor.

Acordă atenție la alegerea culorii părului

Dacă îți place să îți vopsești părul, alege o nuanță care să îți scoată în evidență ochii. Părul în culori închise evidențiază ochii deschiși la culoare, în timp ce nuanțele sau tonurile deschise aduc în prim-plan ochii închiși la culoare. De exemplu, roșul, cuprul, ciocolatiul sau castaniul se potrivesc de minune ochilor verzi.

Pentru ochii albaștri poți opta pentru blond căpșună, blond platinat, espresso sau burgundy. Dacă ai ochii căprui, cele mai potrivite nuanțe pentru păr sunt maro-auriu, blond miere, maro roșiatic.

Mai multe detalii pe divahair.

Foto: Pexels

Distribuie articolul: