Make-up artista Dianna Stan îți spune cum să alegi corect și cum să aplici corect blush-ul, dacă îți dorești un machiaj impecabil. Înainte de aplicarea acestuia, trebuie să ții cont de câteva reguli. 

Blush-ul este o pudră colorată, concepută pentru a-ți contura și defini pomeții. Pentru a obține un make-up perfect, care să ne  definească trăsăturile și să le pună în valoare, atunci fardul de obraz este obligatoriu.

Trebuie să ținem cont că blush-ul ar completa ideal machiajul nostru, doar în cazul în care este aplicat corect, deoarece fiecare dintre noi are o formă individuală a feței, astfel încât să evidențiem trăsăturile cele mai frumoase, dar și să ascundem unele dezavantaje. Nu există o formulă perfectă, ci doar una potrivită tipului nostru de ten.

Atunci când procuram un fard de obraz  ținem cont în primul rând de textura, formulă potrivită. Fardul de obraz tip pudră este potrivit pentru tenul gras sau mixt, iar cel cremos, în special, pentru tenul uscat.

Nuanțele de asemenea au un rol extrem de important și nu există o regulă strictă în privința nuanțelor, orice culoare își are farmecul ei atât timp cât nu este în exces. Putem opta pentru nuanțe pale, sidefate sau mate, cu pigment rozaliu, coraliu sau bej. Sunt niște culori neutre, potrivite fiecărui tip de ten.

Atunci când procuram produsul atragem atenție maximă la ambalajul acestuia, să fie sigilat și să nu lipsească termenul de valabilitate. Îl procuram dintr-un magazin specializat. Neapărat trebuie să testăm produsul pentru că este un produs individual și nu în totdeauna arată ca pe ambalaj.

Un pas extrem de important este ordinea aplicării produselor cosmetice. Fardul de obraz îl aplicăm la finele machiajului, prin mișcări circulare cu ajutorul unei pensule voluminoase și un produs pe măsură, pentru a obține rezultatul dorit.

Niciodată nu aplicăm în exces, deoarece riscăm să obținem un efect nedorit, va arăta fals și vulgar.

La finele machiajului folosim un spray fixator pentru a ne bucura de  durabilitatea machiajului și de prospețimea acestuia.

 

Personal prefer sa nu folosesc fardul atât de evidențiat precum alți make-up artiști, dar nici nu neglijez momentul. Folosesc mai multe tipuri de blush-uri atât cremoase, cât și satinate, însă preferatele mele sunt cele putin sidefate care în combinație cu iluminatorul folosit pe arca lui cupidon, arata senzațional în luminile reflectoare.

Cu drag, Dianna Stan.

Vezi și: Sfatul make-up artistei Dianna Stan: cum să alegem corect produsele cu adevărat calitative, de real folos și la ce să atragem atenția (Foto)

Distribuie articolul: