Elena Dogot este îndrăgostită de arta machiajului, dar nu vă gândiți la machiajul simplu pentru diferite evenimente, Elena poate transforma orice chip frumos într-un personaj din poveștile fantastice. Totul a început de la cursurile de machiaj de frumusețe, dar plecând în Spania a descoperit că are abilități ceva mai deosebite. 

Elena locuiește în Barcelona, unde a absolvit o școală de machiaj, iar lucrările ei te vor impresiona. Iată ce ne-a spus make-up artistul despre viața sa în Spania.

– Care au fost motivele ce te-au determinat să părăsești Republica Moldova?

„Decizia de a  părăsi țara a fost alegerea părinților, precum tatăl meu era de ceva timp aici și au luat decizia de a ne schimba cu traiul  de-a fi toată familia împreună  și a opta pentru un viitor mai bun pentru mine și sora mea.”

– De ce Barcelona?

Cred că unicul motiv la momentul dat pentru care am ales Barcelona au fost studiile, pentru că am studiat în una din cele mai bune și cunoscute școli de make-up și caracterizare în Barcelona.

– Îți mai amintești de prima perioadă acolo, ce dificultăți ai întâmpinat?

„Unicele dificultăți au fost limba și comunicarea  în rest mereu am avut sprijinul părinților, care și la moment mă ajută foarte mult și mă susțin foarte mult și le sunt foarte recunoscătoare.”

– Cum te-ai îndrăgostit de Barcelona?

„Barcelona mi-a plăcut din totdeauna, de când am venit pentru prima data în Spania mi-am dorit să mă pot stabili în acest oraș ( mereu mi-au plăcut orașele mari și aglomerate).

În Barcelona sunt  foarte multe locuri frumoase, e un oraș atât de impresionat și atât de mare că zi de zi descoperi locuri noi.


– Ce îi diferențiază pe moldoveni de spanioli?

Cred că asta o spun cam toți cei stabiliți în Spania sau în oricare oraș european, lumea de aici e mult mai simplă și mult mai comunicabilă și chiar săritoare la nevoie. Ei nu își complică mult viața cum o facem unii din noi.


Cum ai început să dedici artei machiajului?

Acasă nu m-am dedicat  artei machiajului. Chiar dacă pasiunea mea față de machiaj o am din adolescență, părăsind țara după bacalaureat nu am avut posibilitatea de a studia această profesie și din această cauza după ceva timp m-am reîntors în țară pentru a finisa ceea ce mă pasionează. Apoi și în Spania am terminat studiile la o școală privată de machiaj bazată în machiaj de frumusețe și caracterizare ( machiaj caracteristic bazat în teatru, cinematograf și multe altele) se numește „Escuela de maquillaje profesional Colors-UP”.


-Cât de diferite sunt femeile din Spania de cât cele din Moldova, la capitolul machiaj?

La aceasta întrebare pot sa vorbesc ore și ore însa voi fi mai discretă. Daca e să facem o comparație între aceste două naționalități atunci pot spune că sunt foarte diferite la acest capitolul. Femeile din Spania sunt mai simple în toate privințele atât la capitolul machiaj, dar și coafură. Ele tind spre nuanțele mult mai naturale, culorile neutre, rare ori vor opta pentru culori calde sau culorile reci.

Mult succes Elena.

Mai multe fotografii cu lucrările Elenei vezi în galeria foto:

 

Distribuie articolul: