Mâinile sunt primele afectate de schimbările de sezon. Temperatura scăzută de afară și aerul uscat din interior fac ca pielea să se usuce, și intervine o senzație de disconfort.

Această situație poate fi evitată, dacă respectăm câțiva pași de îngrijire a mâinilor în sezonul rece. Iată ce să facem pentru o piele moale, hidratată și catifelată.

1. Spală-te corect pe mâini!

Mâinile trebuie spălate foarte frecvent. Din păcate, apă de chiuvetă este dură și usucă. Folosește apa călduță, nicidecum fierbinte sau rece deoarece înăsprește pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate și să aibă un PH neutru. Atunci când speli vasele folosește mănuși speciale pentru a te proteja de detergenții agresivi.

2. Exfoliază-ți mâinile cel mult o dată pe săptămână.

Pe timpul iernii nu este recomandat să exfoliem pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des, lasă mâinile mai sensibile la frig și deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Ai grijă ca particulele abrazive din componența scrub-ului să nu fie foarte agresive.

3. Hidratează intens!

În sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini supernutrientă și să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineața și seara. Alege o cremă ce conține ingrediente active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

4. Apelează la măștile pentru mâini.

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, și pune mâinile pentru 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

5. Poartă mănuși!

Chiar dacă la 0 grade nu ți se pare chiar frig afară, mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănușile au rol de protecție.Indicat este că materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu vă permite frigului să pătrundă, dar care în același timp lăsă pielea să respire.

Sursa: One.ro

Vezi și: Viorela Dimici, adoră uleiul de cocos: „Sunt fana acestuia!”. Modelul a dezvăluit ce tratamente de beauty urmează

Distribuie articolul: