Mai rari tineri în zilele noastre să citească toată literatura de la școală pe 2-3 ani înainte și să îngroașe abonamentul la bibliotecă. Mădălina Samoil are 15 ani, este o adolescentă foarte activă, nu scapă niciun concurs legat de creație literară sau la limba română, are multe diplome cu locuri de frunte și asta nu e tot. Tânăra ține un blog, face sport și muzică, iar admirația sa pentru evenimentele deosebite, marca KLumea, o face să-și dorească mult să fie voluntar în echipa lor.

Mădălina e un copil la care visează, probabil, orice părinte: adoră cititul, este activă în afara lecțiilor, este prima în clasă și nu-i lipsește nici inițiativa. „E prima în clasă de 8 ani, mai face pianul, cântă în cor, de 4 ani face la shapping și abia așteaptă să împlinească 16 ani pentru a putea lua certificatul de antrenor, deoarece deja are și oferte de muncă. Fetița citește foarte mult, de pe la 5 ani încă, nu scapă niciun concurs legat de creație la limba română, iar prima sa poezie a fost publicată acum 4 ani. Acum tot ce scrie nu mai este pe carnețele, ca atunci, ci direct pe blogul ei”, ne mărturisesc părinții ei.

Adolescenta a făcut o pasiune și pentru limbile străine. Pe lângă rusă, engleză, timp de un an, a studiat singură limba turcă, iar din septembrie mai planifică să meargă la spaniolă. Părinții ne-au spus că o interesează și psihologia și că apelează chiar și ei la sfaturile sau ideile Mădălinei atunci când au o problemă. „Își iubește mult țara, tradițiile ei, portul popular și, în ideea aceasta, admiră activitatea comunității KLumea, al cărei voluntar și-ar dori să fie. A fost un copil exemplar încă de mică, fapt care ne-a uimit mereu – copil înțelept și ascultător, fără mofturi și fără isterii – ce-și mai poate dori un părinte”, ne declară tatăl fetei, Andrei.

Toate economiile merg în „RAI”

„La sărbători când o întrebam ce cadou dorește, cerea carte, nu bomboane, nu jucării, dar cărți. Astăzi își procură singură lecturile pe toți bănuții economisiți sau primiți cadou. Iar magazinelor de cărți ea le spune „rai”. A dezvoltat dragostea față de muzică încă de la grădiniță și a decis să aleagă un liceul cu catedră muzicală. Acum orele de cor și de pian le aștepta cu mare bucurie. A urmat în 2016 Școala de Televiziune cu Dorina Cojocaru, care a remarcat-o, iar exact peste un an a avut curajul să-și deschidă propriul ei blog unde postează creațiile”, ne mai povestește mama Mădălinei.

Ca să facem un rezumat, suntem siguri că Mădălina va ajunge departe, deoarece are scopuri mărețe și muncește foarte mult pentru realizarea lor. Este încurajată și susținută de părinți în tot ce face, iar acest lucru contează mult pentru reușita unui copil. Cât despre o viitoare profesie, tânăra a ochit deja câteva specialități, iar dacă va fi posibil să le facă pe toate trei deodată, probabil s-ar aventura și în Jurnalism, și în Psihologie, și la Limbi Străine.

Îi dorim și noi mult succes.