Vestea despre faptul că Nicolae Dabija și Aurelian Silvestru sunt internați în spital, a fost făcută publică în această dimineață de către pictorul Ion Canțîr pe pagina sa de Facebook, în care artistul și-a îndemnat prietenii să spună o rugăciune pentru scriitori.

„Dragi creștini, vă rog din suflet rugați-vă pentru prietenii noștri, Nicolae Dabija și Aurelian Silvestru. În aceste clipe, dumnealor luptă din greu cu virusul sălbatic la spital. Maica Domnului să-i ocrotească! Dumnezeu să vă răsplătească!”, este mesajul transmis de către pictor.

Informația a fost confirmată pentru mai multe surse media, de către purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, care nu a dorit să ofere mai multe detalii.

Nicolae Dabija are 72 de ani și Nicolae Dabija are 72 de ani și este un scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012). Este Membru de onoare al Academiei Române și are numeroase premii și distincții precum Ordinul Republicii, Ordinul de Onoare, Ordinul Național „Pentru Merit” (România), Ordinul Național „Steaua României”. Printre cele mai cunoscute opere se numără „Nasc și la Moldova Oameni”, „Tema pentru acasă” și „Povești de când Păsărel era mic”.

Aurelian Silvestru este un scriitor, psiholog, publicist și pedagog român din Republica Moldova. El este fondatorul și directorul Liceului de Inventică și Creativitate „Prometeu-Prim” din Chișinău, lider al Forumului Democrat al Românilor din Republica Moldova și editorialist la Vocea Basarabiei. Distins cu premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova, este deținător al medaliei de aur „ProInvest” (România), deține „Ordinul Republicii”, iar pentru întreaga activitate în domeniul cărții pentru copii, a fost distins cu Premiul Ion Creangă, acordat de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, etc. Printre cele mai cunoscute opere se numără „Fărâme de suflet” și „Victoria speranței”.

Nicolae Dabija și Aurelian Silvestru au colaborat nu doar o singură dată, ei fiind autorii manualelor de istorie pentru clasele I,II,III – Daciada.

Distribuie articolul: