Moldoveni din Canada, Irlanda, România, Franța, Spania, Italia, Germania și SUA se vor aduna luni într-o întrunire online pentru al comemora pe regretatul poet, Nicolae Dabija. 

„Luni, ora 6:00-ora Montrealului/ 12:00-ora Chișinăului, vom fi în direct în cadrul evenimentului „Maraton diasPoetic”, în memoriam Nicolae Dabija. Astfel, noi, cei din Diasporă, chiar dacă nu vom putea fi alături pentru a-l petrece pe ultimul drum pe cel care a lăsat o avere întregului popor, suntem alături cu inima de la distanță și Nicolae Dabija va rămâne veșnic viu în sufletele noastre necătând la faptul că și-a mutat viza de reședință în Casa Domnului”, ne-a adus la cunoștință Liuba Sârbu, organizatoarea evenimentului.

Vor participa în jur de 30 de conaționali din diasporă, inclusiv scriitori și poeți, activiști civici. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina organizatoarei Liuba Sârbu.Vor fi citite poezii scrise de Nicolae Dabija de conaționali din Canada, Irlanda, România, Franța, Spania, Italia, Germania și SUA.

Scriitorul și publicistul Nicolae Dabija a fost confirmat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul de Medicină Urgentă. În noaptea de 11 spre 12 martie, acesta s-a stins din viață.

Distribuie articolul: