Astăzi, în întreaga țară, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă pentru moartea scriitorului NIcolae Dabija care a pierdut lupta cu COVID-19. Astfel, se va declara zi de doliu național. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu.

Potrivit decretului prezidențial, mâine, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar, la ora 12.00, în memoria poetului se va ține un moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, autoritățile publice, întreprinderile și organizațiile sunt îndemnate să nu desfășoare acțiuni distractive în masă, iar redacțiile ziarelor, posturilor de radio și de televiziune să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Precizăm că democrata Monica Babuc a lansat o petiție online prin care a cerut autorităților să declare 15 martie –  zi de doliu național în memoria marelui scriitor Nicolae Dabija.

Rudele și admiratorii lui Nicolae Dabija își pot lua rămas bun de la scriitor, duminică, începând cu ora 17:00, la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău.

Scriitorul și publicistul Nicolae Dabija a fost confirmat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul de Medicină Urgentă. În noaptea de 11 spre 12 martie, acesta s-a stins din viață.

Agora.md

Distribuie articolul: