Rudele și admiratorii lui Nicolae Dabija își pot lua rămas bun de la scriitor, duminică, începând cu ora 17:00, la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău. Anunțul a fost făcut de parohul bisericii, Ioan Ciuntu, scrie Agora.md

„Luni, la 10:30, va urma Slujba Prohodului. La 11:30, vom porni spre cimitirul central, iar la ora 12:00 vom fi la cimitir”, a mai spus Ioan Ciuntu.

Scriitorul și publicistul Nicolae Dabija a fost confirmat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul de Medicină Urgentă. În noaptea de 11 spre 12 martie, acesta s-a stins din viață.

Monica Babuc cere guvernării să declare 15 martie, zi de doliu național în memoria lui Nicolae Dabija

Moldovenii sunt îndemnați să semneze o petiție online pentru a cere guvernării să declare 15 martie –  zi de doliu național în memoria marelui scriitor Nicolae Dabija. Inițiativa aparține democratei Monica Babuc.

Babuc menționează că e necesară organizarea funeraliilor de stat pentru scriitorul Nicolae Dabija, cu respectarea strictă a tuturor prevederilor sanitaro-epidemiologice.

„Am cunoscut cu toții verticalitatea sa în lupta pentru idealurile noastre naționale. L-am regăsit mereu aproape de oamenii acestui neam! Iată de ce Neamul trebuie să-i aducă onorul pe care îl merita marele Nicolae Dabija la plecarea sa către cele veșnice!”, se spune în petiție.

Documentul poate fi semnat aici.