Adesea ne gonim după lucruri materiale, uitând că esența nu o vom găsi niciodată acolo. Ne pomenim făcând sacrificii enorme pentru a câștiga bani, bunuri, un statut…., dar care sunt lucrurile din viață care cu adevărat contează?

Viața este scurtă. Concentrează-ți atenția asupra lucrurilor care contează cu adevărat, lista acestora este una scurtă, dar deosebit de valoaroasă pentru fiecare om.

  • scopul;
  •  sănătatea;
  • timpul;
  • relațiile cu oamenii din jurul nostru.

Scopul

Scopul este motivul nostru pentru care mergem mai departe. Ne conduce acțiunile. Ne alimentează pasiunile. Acesta cuprinde munca noastră, relațiile și abordarea cu care ne trăim viața. Scopul înseamnă să ne trăim viața cu un motiv.

Dacă ne-am pierdut drumul și căutăm scopul sau motivul, ne putem folosi de câteva întrebări simple, dar importante:

Unde încerc să ajung?

Ce mă motivează?

Care este motivul pentru care mă trezesc dimineața?

Ce îmi doresc mai mult în viață?

Ce îmi doresc mai puțin în viață?

Răspunsurile la aceste întrebări te pot ajuta să îți dai seama ce contează cu adevărat pentru tine. Folosește-le ca lumină călăuzitoare și, cel mai important, revizuiește-le cât mai des cu putință.

Sănătatea

Ne neglijăm exercițiile și ne întrebăm de ce obosim când trebuie să urcăm câteva trepte. Ne neglijăm dieta și ne întrebăm de ce am luat atâtea kilograme în plus. Ne neglijăm sănătatea mintală și ne întrebăm de ce suntem mereu stresați.

Putem avea mai multă grijă de noi. Putem adăuga mișcarea regulată în rutina noastră. Corpurile noastre sunt făcute pentru a se mișca, nu pentru a sta cocoșate peste laptopuri sau în fața televizoarelor ore întregi.

Activități importante de luat în calcul: mers pe jos mai des, mers la sala de fitness, yoga, pilates.

De asemenea, este important să mâncăm sănătos și să petrecem mai mult timp în aer liber pentru a ne relaxa mințile și a readuce zenul în sufletul nostru.

Timpul

Cu toții avem același număr de ore pe zi. De ce unii dintre noi reușesc să facă atâtea lucruri, abordând viața într-o stare relaxată și fericită, în timp ce alții sunt stresați în permanență și se plâng că se simt copleșiți de situație?

Deși cu toții avem responsabilități și obligații, fericirea ține mult de alegerile pe care le facem și de modul în care gândim. Important este să găsim acel echilibru care să funcționeze.

Timpul este o resursă finită; odată folosit, a dispărut – nu mai poate fi dat înapoi. Nu putem lua timpul trecut, însă putem fi selectivi cu timpul care ne-a mai rămas.

Putem prelua controlul astfel încât să ne protejăm timpul prețios și să ne îndreptăm atenția asupra activităților și a oamenilor care aduc în viața noastră semnificație și bucurie.

Relațiile

Obsesia noastră modernă de a fi ocupați ne face pe mulți dintre noi să simțim că nu avem suficient timp în zilele noastre și pentru relațiile personale.

Prietenii, familia și oamenii dragi sunt cei care adaugă cu adevărat sens vieții noastre. Trebuie să ne facem timp pentru a prețui aceste relații.

Relațiile noastre sunt baza noastră, fundamentul nostru. Trebuie să le hrănim cu dragoste și atenția pe care o merită cu adevărat.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: