Scriitoarea moldoveancă Lucia Brainstorm anunță fericită că cea de-a treia carte a sa e gata să meargă la editură. Mai mult, este o premieră pentru ea să apară chiar dânsa pe coperta de carte. Iată despre ce va fi romanul și când îl vor putea savura admiratorii creației sale.

Lucia, cum a venit ideea celei de-a treia cărți?

Eram la începutul mutării în altă țară, totul de la zero unde într-o dimineață de toamnă târzie când am urcat în autocarul de aici, cu muzica în căști mi-am ciocnic privirea de alți oameni. Mi s-au părut mai fericiți și calmul din ochi mai sincer decât de la oamenii de acasă. Atunci am simțit nevoia să încerc să fac o schimbare poate prin această lucrare.

Prin ce este deosebită față de primele două și ce succese ai înregistrat deja referitor la ea?

E deosebită prin felul cum am scris-o. Am scris-o pe foi în străzi, în cafenea, la mare, la geam. Am cules emoții și trăiri din tot ce întâlneam în cale. Nu cred că le pot numi succese, doar satisfacție pentru suflet când cartea nu a reușit să apară, dar deja am primit comenzi și aprecieri.

Cum și ce vom descoperi în această carte? Cui este ea adresată?

În carte se va descoperi calitatea care deja a devenit o raritate „de a rămâne om și a nu uita niciodată de unde ai pornit”. Am venit cu niște personaje mai grele, dialoguri mai simple, exact ca în viață și desigur fără povești. Vreau oamenii să înceteze să trăiască prin filtre și să numai aștepte prinți/prințese. Viața e altfel și trebuie să fii mereu gata de atac, iar pentru asta e nevoie să știi a lupta cu strângeri din dinți și încrederea în sine, de aia cartea se dedică tuturor celor ciudați ca mine care au pășit partea cealaltă de drum indiferent că orizontul nu era clar.

Pe când planifici lansarea (în toate trei orașe) și unde vom putea găsi creatia ta?

În Chișinău va avea loc lansarea pe 13 iulie, chiar vineri ceea ce îmi dă mult curaj fiindcă am mai avut deja o lansare pe această dată și nu cred în paradox. În restul țărilor precum Rusia și Marea Britanie lansarea va avea loc la începutul lunii August. Va fi o lansare cum des am întâlnit și admirat aici, unde autorii nici nu sunt prezenți.

Ce urmează?

Un frumos viitor, la drumul căruia pornesc împăcată cu noi vise și dorințe, fără de-a avea vreo așteptare. Am învățat că ele nu ne fac bine.

 

Foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: