În era informațională, așteptările oamenilor referitor la frumusețe cresc mereu. Cerințele pe care trebuie să le întrunească cineva pentru a fi perceput pozitiv sunt tot mai serioase, respectiv, evoluează și chirurgia plastică, în special procedurile de reîntinerire facială. Injecțiile cu toxina botulinică, deja bine cunoscute pe întreaga planetă, pierd din poziții. Află ce procedură îi ia locul și ce avantaje indubitabile are aceasta.

Ce este lipofillingul facial și de ce devine metoda preferată de rejuvenare facială la Chișinău în ultimul deceniu?

Deși nu este tocmai o procedură de chirurgie estetică facială, lipofillingul poate fi executat doar de un plastician cu experiență și doar într-o clinică acreditată. Esența constă în prelevarea țesutului adipos propriu, filtrarea acestuia, apoi injectarea în regiunile feței care necesită o corecție de volum. Procedura de lipofilling este îndeosebi de eficientă în corectarea ridurilor faciale nazolabiale adânci, în cazul aspectului flasc, lipsei de volum, cu aspect general îmbătrânit al feței. Alt aspect ușor de îmbunătățit prin lipofilling sunt obrajii căzuți, injectarea de grăsime proprie reface volumul pierdut cu vârsta și aduce o doză de prospețime. Volumetria facială mai poate viza corecția liniei mandibulare sau umplerea regiunii temporale, după caz.

De ce tot mai mulți pacienți preferă această procedură, mai degrabă decât să recurgă la injecțiile cu toxină botulinică? Ei bine, cea din urmă are efect de netezire a ridurilor prin blocarea contractării mușchilor. Toxina botulinică este eficientă în netezirea ridurilor superficiale, dar poate influența mimica și nu poate suplini volumul pierdut. Pentru a completa volumul, nu sunt suficiente injecțiile cu botox, ele adesea sunt suplinite de fillere. Există o serie de substanțe de umplere, folosite ca fillere pentru umplerea ridurilor faciale (acid hialuronic, colagen, hidroxiapatită de calciu), dar este destul de greu de prezis ce reacție va avea corpul la ele.

Lipofillingul însă folosește un material maximal de cunoscut organismului, țesut propriu, nu influențează activitatea mușchilor, în schimb umple din interior ridurile și formează volum acolo unde acesta este absolut necesar. Rezultatul lipofillingului este excelent, rar cere corectări la câteva luni, se păstrează minunat în timp. Mai mult decât atât, comparativ cu alte intervenții din ramura de chirurgie plastică estetică, acest tip de lifting facial nechirurgical – procedura de lipofilling, are preț adecvat, accesibil pentru pacienți. Nefiind invazivă, intervenția nu presupune folosirea unor substanțe străine, nu necesită tăierea unor bucăți de țesut sau folosirea firelor subcutanate, nu există suturi sau cicatrici, este rapidă, sigură și eficientă. Evident, toate aceste atuuri o fac tot mai populară și tot mai mulți pacienți aleg anume această metodă de rejuvenare facială.

Este posibil lipofillingul calitativ în Moldova?

Chirurgia plastică cere abilități ideale pentru rezultate pozitive. Din fericire, în Moldova sunt disponibile servicii calitative în domeniu.

Un expert în chirurgie plastică în Chișinău, cu experiență vastă în rejuvenarea facială la general și lipofilling, în particular, este doctorul Anatolie Taran. Pe lângă practica extinsă și mâna bine antrenată, domnul Taran participă permanent la evenimente internaționale dedicate perfecționării profesionale și folosește doar cele mai noi metode și cea mai bună tehnică în intervențiile sale. Dacă v-ați decis că aveți nevoie de o consultație, îl puteți găsi la unul din următoarele numere de telefon: +37379432776 sau +373 (22) 202373.

P.

Distribuie articolul: