La cei 31 de ani, Lilia Grier a absolvit una din Facultățile Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și activează ca medic la ANSP (Agenția Națională pentru Sănătate Publică), iar seara o găsești la o sală de sport din Chișinău antrenând alte femei. 

Lilia povestește că de mică îi place sportul, iar când era încă pe băncile facultății mergea cu regularitate la sport, era pentru ea o degajare a emoțiilor, stresului și oboselii. „Administrația sălii unde mă antrenam a văzut că, condiția fizică a mea este una bună, că am un corp tonifiat și mi-a propus să fiu antrenoare”, spune tânăra.

Fără să stea mult pe gânduri, Lilia a acceptat propunerea. A făcut cursurile, iar într-un timp scurt a început să activeze. „Îmi amintesc destul de bine prima mea interacțiune cu sportul și cu primele mele antrenamente în fața femeilor: a fost atât de plăcut. A doua zi, când mă trezisem, mă durea tot corpul, am avut emoții atât de plăcute și am înțeles că toată viața mea va fi legată și de sport”, conchide Lilia.

La cei 31 de ani, după nașterea unui copil, Lilia are un corp de invidiat: antrenat și tonifiat. „Pentru mine sportul este elixirul frumuseții și al tinereții”, menționează antrenoarea.

Deși cochetează cu medicina și a investit mult în drumul său către acest domeniu, Lilia spune că nu-și imaginează viața fără sport și fără implicarea ei în felul în care vor să arate alte femei. „Dacă nu ar fi existat sportul… aveam să-l inventez eu. Cel mai memorabil moment din viața mea ca antrenor este și va rămâne satisfacția că am făcut multe ființe fericite și satisfăcute de corpul lor. O doamnă a ajuns să fie chiar și câștigătoarea unui concurs de slăbit. Am ajutat-o să renunțe la peste 30 de kg”, spune Lilia.

La fel ca în orice domeniu, aceasta menționează că a avut și momente mai complicate, dar nu s-a gândit niciodată să renunțe la ceea ce o face atât de fericită, în primul rând în plan emoțional. „Provocările care apar în viața mea ca antrenor sunt: creștere la un nivel și mai înalt, rezultate cât mai frumoase a clienților și desigur curaj în tot ceea ce fac. Trăim viața cât mai frumos și savurăm orice clipă. Viața unei antrenoare are culoare verde, deoarece e ceva legat de natură, de viață, de prosperitate și mai ales culoarea ochilor mei – verde”, declară femeia.

Sursa foto: arhiva personală

Distribuie articolul: