Dima Borș n-a visat să se facă designer de mic… nici calculatoare încă nu prea erau pe atunci. A descoperit însă prin liceu că îi reușește de minune la lecțiile de artă plastică. De aici și până la o activitate în design IT, totul s-a rezumat la tehnologie și multă voință. Acum Dima recunoaște că îl fac să crească profesional libertatea, dragostea, susținerea familiei, orele de yoga și un regim alimentar sănătos – aproape incredibil pentru un designer web!

Se vedea deja chirurg

„Primul vis de a avea o profesie mi-a venit în liceu, în anul când am avut anatomia. Mi s-a părut destul de serioasă treaba de a salva vieți omenești și studiam cu pasiune – mă vedeam medic chirurg, a durat cam vreo 2 ani. Mai târziu am început să fac informatica, au apărut primele PC-uri, m-a fascinat tehnologia, am susținut bacalaureatul, iar patru ani mai târziu am obținut și o diplomă de inginer în calculatoare la UTM. Tot în anii de liceu am frecventat o școală de artă plastică pentru că, ziceau unii, „ai talent și o să-ți prindă bine…” , am luat diploma în domeniu și a prins bine”, povestește tânărul zâmbind.

Designul – stil de viață

„După facultate și după ce am hoinărit mai mult timp prin Europa am revenit în țară și am pornit o activitate în domeniul IT. Aveam nevoie de material publicitar pentru promovare și apelasem după ajutor la sora mea care era angajată la o agenție de publicitate din București. De la ea a început totul… Astăzi pentru mine designul e mai mult un stil de viață în care fac de toate: grafică, fotografie, pictură, lectură, studiu etc. Mereu tind să am bateriile încărcate și să fiu la curent cu tendințele – iubesc această viață. Pe viitor aș vrea să mă aprofundez tot mai mult în domeniul fashion și să fie o combinație de toate într-un concept unic”, ne dezvăluie Dima.

Moldoveanul ăsta…

„M-am întrebat de multe ori în ultima vreme dacă peste hotare m-aș putea afirma mai bine. Am trăit destul de mult timp peste hotare și am înțeles că Moldoveanul, în general, este înzestrat de o bunătate înăscută unicală și o căldură sufletească specifică. Plus la asta e foarte talentat – un har de la Dumnezeu pe care trebuie să ne învățăm să-l păstrăm și să-l prețuim. Sunt Moldovean, îmi iubesc țara și aici e casa mea!”, recunoaște ferm tânărul.

Dima, alături de Teodor Răsulescu și Alexandra Shine

Tare multe veți găsi pe Google

„La început totul a fost greu, căci nu am studii profesionale de design, dar am urmărit feedback pozititiv de la clienții mei și asta m-a făcut să cred că trebuie să devin mai bun. Familia și prietenii mă ajută mult și le mulțumesc din inimă pentru susținere. Nu am făcut lecții de design web. De obicei în proiectele mele paginile web sunt rezultatul unui concept de brand, care îmi dictează să generez anumite elemente pe care trebuie să le înțeleagă un programist sau un membru de echipă implicat în acest proiect. Ceea ce pot spune ferm tinerilor e că lecții multe găsiți pe Google”, declară Dima.

Puterea de a fi liber

„Sunt freelancer, așa că unica mea perspectivă la moment e să am putere să continui această cale în care familia și prietenii sunt sănătoși și fericiți, iar eu am libertatea să-mi fac singur programul de muncă. Știu că fiecare proiect care intră în viața e o provocare și întotdeauna gândesc că trebuie să fac ceva nou. Mă dedic foarte mult, fie că fac o simplă machetă de concert sau conceptul unui modul. Fiecare realizare îmi aduce satisfacție deplină”, recunoaște cu modestie Dima Borș.

Vedetele îl recomandă

Dianna Rotaru, interpretă: „Talentul și perseverența sunt caracteristice designerului grafician Dima Borş, cel care a schimbat imaginea mea în 2016, odată cu lansarea albumului muzical „Din inima Moldovei cânt”!
El este cel care a realizat un model unic de album, aplicând profesionalismul și creativitatea!
De atunci avem o colaborare prosperă, o relație de prietenie bazată pe încredere și viziune. El este cu ideile, eu cu realizarea lor.”

 

Mariana Mihăilă, interpretă: „L-am cunoscut pe Dima Borș prin intermediul Irinei Calancea, când am organizat primul târg de caritate în susținerea Ameliei – fetița bolnavă de cancer la vagin. El a fost din start foarte receptiv și ne-a ajutat cu un afiș realizat cu mult gust. Am simțit mâna unui profesionist. Știe cum să facă un afiș ca să atragă atenția oamenilor și a venit cu multe idei interesante de promovare. Am apelat repetat și Dima a fost la fel de receptiv și profesionist, mai mult – este și foarte rapid în executare.”

…Iar Dima înaintează ferm spre visele sale

Dima Borș, alături de Niculeta Nucă și Irina Rimeș: „Vreau să realizez multe, profesional vorbind. Însă fiecare avânt pornește de la o dorință personală… vreau o vilă cu piscină în Toscana pe lângă Siena, cu studiou mare și o galerie de artă în care să sune muzică mereu. Vreau să fiu înconjurat de mulți prieteni, parteneri de proiecte grandioase și să-mi fie familia sănătoasă!”

 

Felicitare de Crăciun

Lucrările lui Dima Borș pot fi vizualizate AICI