Lămâile murate în stil marocan reprezintă o specialitate, rețeta căreia a ajuns în părțile noastre abia recent, deși în Maroc, este moștenită de sute de ani. Odată murate, lămâile pot oferi salatelor sau bucatelor din carne și pește, o aromă cu totul deosebită. Cât de simplu se prepară, vedeți mai jos.

Ingrediente:

  • Lămâi coapte
  • Sare (câte o lingură pentru fiecare lămâie)

Mod de preparare:

Pregătiți din timp atâtea borcane cu capac metalic, de câte veți avea nevoie.

Pentru început, trebuie să spălați lămâile cumpărate După ce le-ați spălat, trebuie să le tăieți exact ca în instrucțiunea video.

1

Următorul pas este „baia cu sare”. Secțiunile lămâilor se vor presăra cu sare pe toate părțile, cu ajutorul unei linguri. O lingură de sare pentru fiecare lămâie este suficientă.

2

Următorul pas este introducerea lămâilor în borcanul cu capac metalic.

3

După introducerea lămâilor, mai turnați o lingură de sare deasupra fructelor sărate din borcan. Nu se introduce niciun fel de saramură în borcan. Unii oameni preferă să adauge, în schimb, un bețișor de scorțișoară și o frunză de dafin.

Vasul se lasă închis ermetic, într-un loc întunecos și nu prea rece. A doua zi, urmăriți dacă sucul de lămâie acoperă fructele, altfel, va apărea mucegaiul. Închideți din nou borcanul și lăsați-l la întuneric timp de o lună.

Înainte de folosirea pentru preparate din carne, pește, salate sau alte bucate, lămâile murate se spală cu apă, pentru a reduce din gustul sărat.

Detalii, aici:

Foto: captură video, 10thkitchen.com

Distribuie articolul: