Emoționant! Un băieţel de 10 ani, care a luptat timp de 11 zile cu o formă severă de COVID-19 într-o unitate de terapie intensivă din Spania, s-a putut întoarce acasă vineri, informează Reuters, citat de Agerpres.

Băieţelul, pe nume Mateo Roman, fusese internat la spitalul Mancha Centro din Ciudad Real, unde se bucurase de întreaga grijă şi afecţiune a personalul medical.

„Mulţumesc mult tuturor celor care mi-au trimis urări de bine. Vă iubesc pe toţi”, a declarat Mateo pentru radiodifuzorul de stat TVE.

Lucas Salcedo, şeful serviciilor de pediatrie de la Mancha Centro, l-a felicitat pe băieţel pentru că nu a abandonat niciodată speranţa, „chiar şi în cele mai dureroase momente”.

Cazul lui Mateo – unul dintre cei trei copii sub 14 ani admişi la unitatea de terapie intensivă a spitalului din luna martie – a devenit bine-cunoscut în Spania, după ce o asistentă a publicat o fotografie alături de acesta pe rețelele de socializare.

În ultima zi petrecută la spital, echipa medicală i-a dăruit lui Mateo o minge de baschet, o carte de colorat cu tematică auto şi o pelerină de Superman.