S-au mobilizat, au făcut fapte bune, au donat alimente nealterabile, dar mai ales au oferit speranță. Campania „Masa Bucuriei” organizată de către „Misiunea Socială Diaconia” a adunat, sâmbătă,  zeci de voluntari care au îndemnat locuitorii capitalei să împartă din puținul lor cu cei mai triști ca noi. În urma evenimentului au fost adunate tone de alimente.

Acestea se vor transforma pe parcursul întregului an în prânzuri calde pentru bătrâni. Printre cei care au invitat oamenii să doneze au fost și jurnaliștii Agora și Ea.md.

„Susținem această campanie pentru al patrulea an, și nu doar prin intermediul informației pe care o oferim cititorilor de pe Agora și EA.md, dar și prin implicare fizică. Am fost voluntari. O bună parte din echipa noastră a venit aici ca să îndemne oamenii să doneze produse pentru ca acestea să devină ulterior masa caldă a unui bătrân nevoiași sau a unei familii aflate în dificultate”, a declarat editorul-șef EA.md, Nadia Darie.

Jurnaliștii au îmbrăcat și au purtat cu mândrie haina de voluntar. Și-au folosit toată priceperea pentru a convinge cumpărătorii să se gândească la cei care îndură lipsuri și să împartă din produsele pe care le aleg de pe rafturi.

„Am acceptat cu mare drag invitația de a fi voluntar în cadrul acestei campanii. M-am bucurat să văd oameni deschiși să facă o faptă bună, oameni receptivi să doneze cât pot, din puținul pe care îl au. Și mai mare a fost fericirea când am văzut că, timp de oră, am reușit să umplem boxa cu produse. Asta înseamnă că putem fi uniți, astfel încât să aducem bucurie pe masa nevoiașilor”, a spus jurnalista Agora, Anastasia Antoceanu.

Totuși, pe lângă bunăvoință și dărnicie, voluntarii s-au confruntat și cu unele cazuri în care oamenii se arătau indiferenți față de cauza pentru care militează Misiunea Socială Diaconia, dar și persoane care refuzau să doneze pentru persoanele neajutorate.

„Sunt diferite situații. O persoană mi-a spus că are bani doar pentru a cumpără un pachet cu lapte. I-am mulțumit. Printre altele, am aflat că pungile în care Misiunea Diaconia colectează donațiile sunt biodegrabile”, a adăugat directorul Interkat, Irina Ghelbur.

Anul trecut, în campania Masa Bucuriei s-au implicat 1000 de voluntari din întreaga țară. Aceștia au reușit să colecteze 41000 de kilograme de produse nealterabile, care ulterior s-au transformat în prânzuri calde pentru bătrânii neajutorați.

Agora:md 

Distribuie articolul: