Pentru al XII-lea an consecutiv, în preajma Sfintelor Paști, se întâmplă Campania Masa Bucuriei, cel mai mare proiect național de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiași, în special al bătrânilor singuri. În acest an, în premieră, campania va fi realizată în parteneriat cu Banca de alimente Moldova, primul program de prevenirea a risipei alimentare și foamei în Moldova. Toți cei care vor să se alăture campaniei, sunt invitați să aleagă o formă de implicare în susținerea oamenilor afectați de sărăcie și foame, vezi în articol care sunt modalitățile.

Împreună cu Banca de alimente Moldova te îndemnăm pe 24 aprilie să împărți coșul tău de cumpărături cu cei care nu au ce pune pe masă. Iată cum poți face o donație dacă nu te poți implica direct cu un pachet de alimente pe 24 aprilie.

„Pe data de 24 aprilie vă îndemnăm să vă alăturați Campaniei „Masa Bucuriei”, organizată de Misiunea Socială Diaconia pentru al 12-lea an consecutiv. Aici puteți face o donație de produse neperisabile care vor ajunge pe masa bătrânilor nevoiați și a oamenilor care sunt într-o perioadă dificilă. Cei care nu pot ajunge fizic în magazinele implicate în campanie pot face o donație online pe site-ul masabucuriei.diaconia.md. Opțiunea este valabilă atât pentru cei de acasă cât și pentru cei din diasporă. Știu că anul trecut v-am obișnuit cu prezența voluntarilor în magazinele partenere. Anul acesta, din cauza pandemiei, ei nu vor fi prezenți, în schimb vor fi boxele unde puteți lăsa donația dumneavoastră. Donația ta poate umple farfuria unui flămând”, declară Dorin Galben, jurnalist.

La ultima ediție a campaniei, în 2019, au fost implicați peste 1000 de voluntari. Aceștia au fost colectate cca 50 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași. Puteți dona alimente neperisabile, pe 24 aprilie, în rețelele de magazine: Kaufland, Metro Cash and Carry, Nr. 1, Velmart, Linella, Green Hills și în magazinele locale din 30 de orașe.

Sau donează online pe masabucuriei.diaconia.md 

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând! 

P