În această sâmbătă, în data de 27 aprilie, în cadrul Campaniei de Paști „Masa Bucuriei”, Diaconia organizează colecta națională de produse alimentare. Evenimentul va implica sute de voluntari și se va desfășura în 103 magazine din Chișinău și alte 25 de localități.

Produsele donate la colectă vor fi transformate pe parcursul anului în mese calde și pachete alimentare  pentru oamenii nevoiași.

Igor Belei, director executiv Diaconia: An de an, campaniaadună împreună mii de oameni pe care îi unește grija și iubireafață de aproapele. Pentru miile de voluntari implicați de-a lungulanilor, campania a fost un prim efort de solidaritate dar și o lecțiepractică de dăruire pentru o cauză nobilă care nu îi privește direct.

Perioada Postului Mare e tocmai perioada perfectă pentru a împărtăși acest mesaj de solidaritate, care a devenit, între timp o parte din comportamentul nostru permanent.

Masa Bucuriei este o ocazie minunată de a asigura bătrâniiaflați singuri în fața deznădejdii cu „pâinea cea de toate zilele”, o ocazie prin care noi toți devenim o familie iubitoare pentru ceicărora le deschidem ușa.

Acțiunile cheie ale colectei se întâmplă an de an grație implicăriiunui număr mare de voluntari: aceștia transmit mesajul de solidaritate și îndeamnă oamenii să doneze alimente, participă la sortarea și distribuția donațiilor. Pe 27 aprilie, ei vor putea firemarcați în toate rețelele de magazine implicate în proiect, vorpurta tradiționalele veste galbene ale campaniei și vor face sonor șiimportant același mesaj: „Donația ta poate umple farfuria unuiflămând!

Gabriela Ștefîrță, elevă în clasa a XII-a C la Liceul Teoretic „Ion Creangă, voluntar în campanie: Cred fiecare dintre noi are puterea fie schimbarea, facă schimbarea. În bine desigur. De ce îndemna și alți tineri se alăture Campaniei MasaBucuriei? E o experiență wow. Merită trăită nu doar odată.Gândiți-vă prin timpul dedicat umpleți direct farfuria unui omflămând cu mâncare. Asta e suficient te simți cu folos și inspiri pe alții. Cred e chiar actual și în trend”.

Diaconia invită donatorii să răspundă cu generozitate și solidaritateîndemnului voluntarilor. La colectă pot fi donate produse alimentare neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve, întrucât acestea vor fi distribuite către beneficiari pe parcursul întregului an.

Se vor colecta alimente în rețelele: Kaufland, METRO, Linella, Supermarket Nr1, Local Discounter, Velmart, Green Hills Market, Fourchette, Family Market, Bonus.

Toți cei care vor să susțină oamenii nevoiași asistați de Diaconia pot face o donație pe parcursul întregului an. Cu 100 de lei e asigurat un prânz cald unui bătrân timp de o săptămână, la cantina socială din Chișinău: https://masabucuriei.md/#pricing-section

La ediția din 2023, într-o singură zi au fost colectate 39 tone de alimente. Doar la cantina socială mobilă ,,Aproape de Aproapele’’ din Chișinău, de exemplu, au fost distribuite anul întreg 40.160 de prânzuri calde pentru sute de beneficiari.

În acest an, campania este sprijinită de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului ,,Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile”, co-finanțat și implementat de I.P. „Keystone Moldova”, A.O. ,,Concordia. Proiecte Sociale” și I.R.M.S. „Diaconia”.

Distribuie articolul: