Dacă ești femeia care obișnuiește să-și facă manichiura la salon, trebuie mai întâi de toate să atragi atenția la calitatea serviciilor prestate de către acesta. Astfel, gradul îngrijirii instrumentelor de lucru ar trebui să fie prima prioritatea a ta atunci când pășești pragul unui salon de frumusețe.

O igienă corespunzătoare a instrumentelor de lucru trebuie să treacă prin 4 pași esențiali care fiind respectați îți pot garanta o stare liniștită și siguranța că nu vei ieși din salon cu probleme de sănătate.

Prima etapă – dezinfectarea și pre-sterilizare 

Instrumentele trebuie să fie înmuiate, mai întâi de toate în soluții speciale de dezinfectare. Cu toate acestea, doar după această etapă ce este imposibil să se garanteze moartea tuturor microorganismelor, din acest motiv se va trece la pasul numărul doi.

A doua etapă – curățarea

În această etapă instrumentele dezinfectate se clătesc sub jetul de la robinet, apoi acestea trebuie uscate pe un șervețel curat de hârtie sau pe un ștergar.

A treia etapă – sterilizarea

Aparatele care se folosesc pentru sterilizarea instrumentelor de lucru sun termosteriliza-torul sau o autoclavă. Primul, după funcționalitatea sa, se aseamănă cu un cuptor. Containerul, unde este amplasat instrumentul, se încălzește până la o temperatură de 200 de grade, dar în același timp acest dispozitiv nu poate fi numit cel mai eficient. Aerul fierbinte uscat cauzează uscarea bacteriilor, astfel acestea mor doar după 10-11 ore. Autoclava este mai eficientă. Autoclava funcționează pe principiul unui cazan dublu: temperatura înaltă combinată cu aburii asigură sterilizarea instrumentelor în jumătate de oră. Este adevărat că această unitate este mai scumpă, de aceea este mai puțin folosită în saloane.

A patra etapă – depozitarea

Depozitarea corectă a uneltelor este foarte importantă, în caz contrar cei trei pași anteriori nu au sens. Greșeală mare: utilizarea sterilizării ultraviolete ca metodă de prelucrarea a instrumentelor de lucru.În conformitate cu normele, instrumentele sunt plasate într-un sterilizator cu raze ultraviolete sau într-un recipient cu capac închis ermetic, sau în pungi sterile de unică folosință. Instrumentele trebuie să despachetate în fața dvs. iar meșeterul ar trebui să lucreze cu mănuși.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: