Multe dintre femei visează la un abdomen plat, iar acest obiect poate părea greu de atins. Cu toate acestea, cu un set de exerciții corecte scopul setat va fi mult mai ușor de realizat. 

1. Alocă 5 minute în fiecare dimineață 

Balerinele sunt recunoscute pentru abdomenul lor plat, așa că petrece cinci minute în fiecare dimineață efectuând această mișcare de dans. Stai în picioare în stânga unui scaun și așează-ți mâna stângă pe spătarul acestuia.Ține-ți picioarele apropiate și atinge-ți călcâiele și îndreaptă-ți degetele de la picioare pentru a forma un triunghi. Ridică brațul drept ca și cum ai vrea să atingi tavanul. Apoi apleacă-te în față din talie, rotește-ți spatele și atinge cu mâna dreaptă podeaua, dacă poți. Menține poziția, strânge abdomenul, aducând burtica spre coloană vertebrală. Expiră și revino treptat la poziția de pornire. O repetare completă ar trebui să dureze aproximativ 20 de secunde. Fă cinci repetări în total, adăugând mai multe repetări pe măsură ce te simți mai puternic.

2. Pune-ți la treabă mușchii abdominali în drumul spre serviciu

Fă câteva contracții izometrice în timp ce te afli pe drum. Contracteză-ți mușchii abdominali fără să îți ții respirația. Menține câteva secunde și apoi eliberează.

3. Fă stretching la birou

Nici măcar nu este nevoie să pleci din încăpere.Ține în mâini o sticlă de apă plină sau o greutate mică a mâinii. Ridică-te în picioare și ține-ți șoldurile și genunchii orientați spre înainte. Rotește lent sticla dintr-o parte în cealaltă parte a corpului, concentrându-te să îți contractezi oblicii.

4. Fă aplecări laterale înainte de prânz

Acesta este un exercițiu minunat pe care îl poți face chiar la birou Ridică-te și întinde-ți brațele deasupra capului. Mențin-le drepte și presează palmele. Întinde-te și apleacă-te spre dreapta cât poți de mult, concentrându-te asupra contractării părții stângi a taliei. Revin-o în centru și apleacă-te spre stânga, concentrându-te pe contractarea părții drepte a taliei. Repetă aceste mișcări timp de 30 până la 60 de secunde.

5. Fă abdomene înainte de culcare timp de 5 minute

Așează-te pe podea în poziția culcat cu picioarele întins. Adu-ți încet piciorul drept spre tavan în timp ce ridici și brațul stâng. Extinde-ți piciorul peste corp astfel încât degetele de la picioare să-ți atingă vârful degetelor de la mână (sau să le apropii cât mai mult de tine). Coboară piciorul și repetă mișcarea cu piciorul stâng și brațul drept. Efectuează mișcarea lent astfel încât să o poți controla.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: