Alegerea ingredientelor anti-îmbătrânire potrivite, bazate pe antioxidanți și minimizarea stresului cotidian pot avea un impact major asupra aspectului tău exterior. Iată câteva obiceiuri care te vor face să arăți și să te simți mai tânără.

Fii foarte diligentă în legătură cu rutina ta de îngrijire
Încercă să incluzi în rutina ta zilnica produse care conțin peptide, care stimulează producția de colagen și previn apariția liniilor fine. Este momentul să începi să folosești și crema pentru ochi. Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire și are un conținut scăzut de uleiuri, și, din acest motiv, ridurile apar mai devreme în această zonă. Ingrediente precum cofeina și acidul nicotinic reduc vizibil cercănele, umflăturile, liniile fine și chiar și ridurile accentuate.

Fii atentă la machiajul pe care îl porți în fiecare zi
Fondul de ten foarte puternic, alături de celelalte produse care încarcă inutil tenul, se pot stabili în ridurile din jurul ochilor și gurii, accentuând orice linie. Înlocuiește produsele tip pudră cu cremele hidratante colorante, și optează pentru formule tip cremă, care pot asigura acoperirea de care ai nevoie, fără să îți usuce sau îngreuneze tenul.

Folosește foarte multă protecție solară
Cremele cu protecție solară apără tenul de razele UV, care sunt cele mai nocive pentru piele. Ele sunt factorii principali care cauzează decolorarea tenului și cancerul de piele. Asigură-te că aplici o cremă cu SPF 50 împotriva razelor UVA și UVB, cel puțin din oră în oră, dacă faci plajă sau îți expui tenul la soare, cu orice altă ocazie.

Păcălește schimbările care au loc la nivelul părului
Schimbările hormonale, în special cel din timpul menopauzei, pot face firul de păr să fie mult mai subțire și mai fragil. Folosește șampon hidratant și balsam cate ajută la descurcarea mai ușoară a părului, făcându-l, totodată, mai puternic și mai mătăsos. În completare, poți folosi suplimente precum biotina, care ajută la menținerea firului de păr întreg și sănătos.

Găsește o coafură care te avantajează
Știai că o coafură potrivită te poate face să pari mai tânără? Serios! Consultă-te cu hair-stilist-ul tău și optează pentru o tunsoare care ți se potrivește. Nu uita că tunsorile tip bob oferă un aspect foarte lumios și foarte fresh atât gâtului, cât și tenului.

Păstrează-ți dinții albi și îngrijiți
Pe măsură ce trece timpul, dinții se pot îngălbeni din cauza cafelei, a ceaiului sau a petelor de vin. Menține-ți zâmbetul tânăr folosind în mod regulat produse care contribuie la albirea dinților.

Gestionează mai bine stresul cotidian
Stresul îți afectează negativ creierul, crescând presiunea sângelui și tulburându-ți somnul, iar aceste lucruri contribuie la îmbătrânirea prematură. Încercă să iei lecții de yoga sau meditație, cel putin o dată pe săptămână, pentru a îți îmbunătăți starea de spirit și pentru a te liniști pe interior.

Mănâncă corect
De vreme ce suntem ceea ce mâncăm, dieta face o mare diferență în modul în care ne simțim și îmbătrânim. Antioxianții și vitaminele din fructe și legume te pot ajuta să arăți mai tânără. Resveratrol-ul, un puternic antioxidant care se găsește în struguri, s-a demonstrat că împiedică îmbătrânirea prematură. Acizii grași din Omega-3 au, de asemenea, foarte multe beneficii anti-aging.

Odihnește-te
Nu se numește „somn de frumusețe” degeaba. În timp ce dormi, corpul secretă un hormon care ajută la restaurarea colagenului și elastinei, principalii factori care te ajută să ai un ten mai tânăr și mai sănătos. Deficiența de somn poate crește și riscul de obezitate, stimulează apariția bolilor la inimă și a cancerului.

SURSA