Cred că de multe ori te-ai gândit să cumperi o mașină de spălat vase pentru că deja te-ai săturat să speli sute de farfurii și cratițe. Deși este foarte eficientă, are și câteva dezavantaje pe care ar trebui să le iei în considerare, pentru a ști ce te așteaptă atunci când cumperi una.

Mașinile de spălat vase au devenit un aparat electrocasnic foarte popular. Pentru mulți, spălatul manual al vaselor este o sarcină neplăcută și nici nu mai avem suficient timp pentru a ne dedica treburilor casnice.

Cu toate acestea, nu totul este roz atunci când dispuneți de o mașină de spălat vase, deoarece necesită îngrijire specială și instrumente pentru funcționarea sa. În acest articol vom explica avantajele și dezavantajele.

Avantajele mașinii de spălat vase

Principalul avantaj al unei mașini de spălat vase acasă este evident, deoarece facilitează spălarea vaselor de bucătărie. Cu toate acestea, nu este singurul, deoarece presupune alte facilități pe care le vom explica mai jos.

– Este mai igienică

Mașina de spălat vase oferă avantajul igienizării vaselor și ustensilelor de bucătărie, deoarece folosește temperaturi ridicate ale apei. În acest fel, permite eliminarea mai eficientă a germenilor și murdăriei.

Chiar și American Cleaning Institute subliniază că multe spitale și restaurante din Statele Unite trebuie să utilizeze această metodă pentru a asigura standardele de sănătate publică.

– Reduce consumul de apă

Mașinile de spălat vase sunt adesea folosite atunci când sunt pline, în acest fel, acestea optimizează și reduc consumul de apă. La fel, există modele ecologice care fac consumul de energie și mai eficient.

Contrar așteptărilor, mașina de spălat vase nu se umple complet cu apă ca o mașină de spălat rufe.

– Usucă vasele

Cu o mașină de spălat vase, uscarea vaselor nu mai este o problemă. Vasele și tacâmurile ies curate și complet uscate, gata spre folosire.

În acest fel, veți evita să cumpărați scurgătoare de vase care să strice decorul bucătăriei sau să fiți nevoiți să dezinfectați cârpele pentru a șterge vasele.

– Economisește timp

Cu ritmul modern al vieții, economisirea timpului este un avantaj imens pentru a dezvolta alte activități, indiferent dacă este vorba de a te ocupa de copii, animale de companie, casă, studiu sau muncă. Prin urmare, a avea o mașină de spălat vase automată oferă ușurința de a aranja vasele, de a introduce detergentul, de a alege tipul de spălare dorit și de a ignora apoi tot procesul de spălare.

Dezavantajele mașinii de spălat vase

Chiar dacă să ai o mașină de spălat vase sună minunat, există unele dificultăți. Este important să le cunoști înainte de a le cumpăra pentru a-ți ajusta așteptările și bugetul.

– Au nevoie de un detergent special

Unul dintre principalele dezavantaje ale mașinii de spălat vase este că necesită un detergent special, care este de obicei mai scump decât cele obișnuite. Trebuie să fie un produs specific, deoarece se adaptează la condițiile mașinii. De exemplu, nu trebuie să facă spumă excesivă și trebuie să reziste la temperaturi ridicate.

Prin urmare, detergentul automat pentru mașina de spălat vase nu poate fi înlocuit cu alte tipuri de săpunuri sau ingrediente de uz casnic, cum ar fi bicarbonat de sodiu, oțet sau lămâie.

– Are nevoie de presiune a apei

În unele case, presiunea apei poate fi insuficientă pentru ca mașina de spălat vase să funcționeze corect, mai ales dacă sunt deschise mai multe surse în același timp, cum ar fi mașinile de spălat rufe, dușurile și furtunurile de grădină.

Prin urmare, uneori poate fi incomod să pornești mașina de spălat vase și să faci alte activități simultan.

– Necesită întreținere periodică

O mașină de spălat vase, ca orice aparat, nu este scutită de defecțiuni. Cu toate acestea, fiind un dispozitiv de mare complexitate și dimensiune, întreținerea acesteia poate fi costisitoare. Deci, ar trebui alocat un buget pentru a plăti un tehnician și pentru a cumpăra piese de schimb.

– Necesită un spațiu mare

Majoritatea mașinilor de spălat vase vin de obicei în dimensiuni mari. Dacă ai o bucătărie mică, va trebui să găsești un loc în care să o strecori. Poate fi necesar să renunți la spațiile de sertare sau la o piesă de mobilier pentru a se potrivi. De asemenea, trebuie să-i faci reglaje cu instrumente electrice pentru a o conecta.

Sursa: kudika.ro

Distribuie articolul: