Dacă credeai că ouăle bătute bine cu zahăr este unicul secret care face ca prăjiturile de casă să fie „pufoase”, atunci greșești amarnic. Dacă vrei ca tortul sau checul pe care le prepari pentru musafirii pe care i-ai invitat la masa de Crăciun să fie „pufoase”, îmbietoare, ţine cont de câteva sfaturi simple.

Pentru asta, trebuie să fii atentă în primul rând la praful de copt sau la bicarbonatul de sodiu pe care îl folosești. Acestea fac prăjiturile „pufoase”, astfel că tebuie să fie de bună calitate, în termenul de valabilitate și în cantitatea exactă.

Dacă folosești prea mult praf de copt poți obține, dimpotrivă, prăjituri deloc „pufoase”.

Un truc bun este testarea bicarbonatului de sodiu în puțină apă fierbinte. Dacă nu produce bule în apă, înseamnă că a expirat.

Alt secret care menține prăjiturile pufoase este să nu deschizi ușa cuptorului în timp ce acestea se coc.