De multe ori te confrunți cu gene încărcate, lipite, deși ai folosit o mascara care promite rezultate perfecte? În majoritatea cazurilor, nu este mascara de vină, ci modul de aplicare. Ce greșeli facem atunci când aplicăm mascara? Intrăm imediat în detalii.

Nu separi genele înainte de aplicarea mascarei

Îți aplici mascara cu atenție, însă genele tale se adună și se lipesc? Asta înseamnă că nu le-ai pieptănat înainte. Încearcă să folosești înainte de aplicare un pieptăn pentru sprâncene, apoi continuă cu mascara.

Nu alegi mascara în funcție de nevoile tale

Ai impresia că o perie mare le rezolvă pe toate? Greșit! Pentru genele groase sunt recomandate aplicatoarele mici și cu perii rari, ca firul de păr să aibă loc printre ele. O perie mare și voluminoasă va pune produsul doar la suprafață. Aceasta este potrivită persoanelor cu genele subțiri. 

Încarci genele

Mai multe straturi de mascara nu înseamnă gene mai bogate sau voluminoase. În cel mai bun caz, acestea se vor lipi între ele sau vei crea efectul de piciorușe de spider legs.

Curbezi genele după aplicarea mascarei

Întotdeauna trebuie să curbezi genele înainte de a aplica mascara! Odată ce genele sunt acoperite cu mascara, șansele că ele să se rupă sunt mari.

SURSA

Distribuie articolul: