Nu e secret faptul că Ducesa de Cambridge este pasionată de fotografie și cu ocazia celor 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist Auschwitz, Kate Middleton a realizat o serie de portrete emoționante cu Yvonne Bernstein și Stephen Frank, supraviețuitori ai Holocaustului.

Probabil în realizarea acestor portrete, Ducesa a fost atrasă de puterea de voință a acestor oameni „Atrocitățile teribile ale Holocaustului vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre. Acești oameni, în ciuda traumelor incredibile pe care le-au suportat în tinerețea lor, au găsit puteri să meargă înainte și să mulțumească Domnului că au rămas în viață. Istoriile lor vor rămâne mereu cu mine”, a spus Kate pe pagina sa de instagram. Zice că s-a inspirat din tabloul pictorului olandez, Jan Vermeer, „Fata cu un cercel de perlă” și din jurnalul Annei Frank, simbol al victimelor naziștilor. A citit jurnalul în copilărie și spune că rămas profund emoționată de această lucrare.

În portrete îi putem observa pe Stephen alături de nepoatele lui, Maggie și Trixie care privesc spre Yerusalim și pe Yvonne Bernstein care este fotografiată alături de nepoțica sa Chloe privind actele de identitate pe care Yvone era nevoită să le poarte cu ea în Germania. „Am vrut ca aceste fotografii să fie profund personale și sper ca amintirea lor să trăiască prin generațiile următoare.”, a scris Ducesa.

Ulterior, imaginile vor face parte din expoziția Societății Regale de Fotografie, care va fi deschisă la finele acestui an și va include 75 de potrete ale supraviețuitorilor Holocaustului și a familiilor lor.

Sursa: Instagram

Vezi și: Medalie de aur pentru Moldova, la un important concurs de fotografie artistică!