Nimic nu se compară cu gustul unui avocado perfect copt și cremos, nu-i așa? Cu toate acestea, să îți dai seama, din start, dacă pulpa verde și delicioasă a acestuia este deja gata de savurat nu este o treabă ușoară sau la îndemâna oricui! 

Dacă dorești să îți achiziționezi sau ți-ai cumpărat deja un avocado și nu ești sigură dacă este sau nu deja gata să fie mâncat, nu îți face griji! Există câteva sfaturi și trucuri ușoare și extrem de eficiente care te ajută să îți dai seama de starea exacta în care se află bucata de avocado pe care ai pus mâna și nu te mai lasă să greșești vreodată atunci când o alegi, de acum înainte!

Ia avocado-ul în palmă. Presează-l ușor (fără să apeși cu buricele degetelor deoarece îl poți învineți așa). Cum să interpretezi ce simți:

Structură fermă – nu este copt (4-5 zile până la coacere). Dacă nu se înmoaie ușor la apăsarea blândă, înseamnă că este încă tare și că va fi copt abia în câteva zile. Are o culoare verde deschis? Încă un semn că este clar necopt. Dacă vrei să cumperi niște avocado pentru a-i servi în 4-5 zile, atunci asigură-te că îi vei ține la temperatura camerei. Dacă vrei să se coacă mai repede de 4-5 zile, ține fructele de avocado într-o pungă de hârtie, alături de un măr sau de o banană. Aceste fructe eliberează un gaz care grăbește coacerea.

Structură ușor gumoasă la atingere (1-2 zile până la coacere). – aproape copt. Un avocado care e ușor flexibil atunci când îl strângi în palmă înseamnă că mai are foarte puțin până ajunge la starea optimă.

Structură moale (gata de mâncat). Dacă fructul de avocado ales se simte exact cât trebuie de moale atunci când îl presezi cu blândețe, înseamnă că este copt și deja gata de mâncat în aceeași zi. Dacă nu vrei să îl mănânci în ziua respectivă ci într-o zi sau două, depozitează-l în frigider, ca să nu se strice sau să ajungă răscopt.

Răscopt (nu mai e bun de mâncat). Fructele de avocado răscoapte se vor simti extrem de moi la atingere; poate avea adâncituri adânci și au miezul de culoare galbenă sau maronie închisă în interiorul fructului. Fructele mult prea coapte vor avea un miros rânced care le va da de gol. Încearcă să eviți să cumperi fructe răscoapte, vei da, practic, banii degeaba pe ele: cu siguranță sunt deja stricate în interior.

SURSA: Divahair.ro

Distribuie articolul: