Pe Irina Miloș Ciurea o identificăm deja cu agenția de turism Travel Point Moldova, dar și cu evenimentele dedicate femeilor, din seria Women Adventure. Alături de familie, sunt cele mai importante lucruri care o fac împlinită și fericită. Cum își alege oamenii din echipă, dar și ce contează în fiecare dintre proiectele pe care le desfășoară, ne-a spus în detalii la un interviu marca „20+”.

„E greu să ții un start-up. Pot spune acum că Travel Point Moldova, fiind la început de cale, consumă foarte mult pentru promovare. Se merită, pentru că noi facem magie, vindem emoții oamenilor, iar asta e cel mai important.

Turiștii noștri aleg cu predilecție Turcia în acest an, doar că turcii, ținând cont de criza de anul trecut, au strâns mult bugetele și calitatea serviciilor a fost afectată.

Încurajez foarte mult ca turiștii care plătesc pentru o vacanță, pentru anumite condiții, să le revendice chiar și acolo, pe loc, dacă cred că nu sunt deserviți cum trebuie. Să nu se piardă cu firea și să ceară o vacanță frumoasă. Moldovenii pleacă în vacanță, în marea lor majoritate, o dată pe an – deci aceasta trebuie să fie memorabilă, extraordinară.

1

Încercăm să ne poziționăm pe piață cu o destinație anumită, să ne găsim proiectul care ne-ar identifica. Am descoperit o țară care nu este încă vândută în Chișinău. Este o destinație un pic exotică, dar din centrul Europei, nevalorificată încă de agențiile de la noi. Până când însă o ținem în secret.

Citește și: Antreprenoarea Irina Miloș-Ciurea – încăpățânată și inventatoare! 5 reguli pe care le încalcă zilnic

Este foarte complicat să reziști financiar în aceste timpuri. Riscurile sunt mari, mai cu seamă la începutul unei afaceri. Soluția este pe automatizarea serviciilor și o relație frumoasă creată cu clientul. Îl informăm pe client despre noutăți și evenimente pe care le organizăm. În primul rând îl invităm în oficiu, pentru a crea un contact direct cu el.

2

Îmi iau energia din familie, din cărțile bune pe care le citesc și din proiectele faine pe care le desfășor. Îmi lipsește acum în perioada de vară Women Adventure, îmi lipsesc femeile de la evenimente și energia lor pozitivă, speakerii motivaționali. Revenim pe 23 septembrie cu o nouă ediție. Sunt foarte mândră de acest proiect și cred că este o copilă a întregii echipe, de care ne vom mândri atunci când ajungem pe la 50-60 de ani.

Echipa este foarte importantă. Căutăm entuziasm în oamenii pe care îi acceptăm în echipa noastră, oameni gata să facă și altceva, gata de provocări… o echipă eficientă se verifică în momente de criză. Nu tolerez iresponsabilitatea. Fiecare proiect pe care îl dezvoltăm implică foarte multă responsabilitate față de turist sau doamna care vine la eveniment.

irina milos

Aș vrea să am mai mult timp pentru familie. Copiii sunt mari deja: Angelina are 9 ani, iar băiatul, Daniel – 14 ani. Ambii cântă, iar noi am decis ca de anul acesta să îi luăm cu noi în călătorii pentru a promova tradițiile noastre și a distra turiștii. Astfel îi voi avea mai mult timp alături de mine.”