Acum și tu poți deveni ambasadorul țării noastre. În luna august a fost lansată campania #Hailamineacasă care îndeamnă diaspora și moldovenii de acasă să-și invite prietenii să viziteze Moldova. Fă un video sau foto cu peripețiile prin țară, postează cu cele două taguri ale campaniei și poți deveni și tu ambasadorul Moldovei.

„Campania țintește bine și pentru cei care sunt acasă, noi toți care locuim aici și care nu știm locațiile faine din țara noastră care merită de văzut, de apreciat, de gustat și de mâncat, fotografiat, filmat și postat. Eu am descoperit vacanțele prin țară de 2-3 zile la vinăriile care au nu doar vin, dar și bucate tradiționale, gustoase și diverse și cazare, pentru că după un vin bun și o mâncare te trage la somn”, ne recomandă Adrian Ursu, interpret, ambasadorul campaniei #Hailamineacasă.

„Unul dintre lucrurile pe care eu le recomand să le încerce este kayaking-ul pe Nistru. După ce am făcut de două ori acest lucru m-am îndrăgostit pentru totdeauna de această activitate. Din fericire avem deja un serviciu bine pus la punct si un râu care trebuie explorat. E una să vezi Nistru de pe mal și e cu totul alta să vezi Moldova de pe Nistru. Un alt lucru care se întâmplă fain sunt atelierele de gătit. Puteți merge la Butuceni unde doamnele sunt foarte deschise să vă arate cum, la Vila Roz sau chiar la Vinăria Etcetera puteți solicita un atelier de gătit”, spune Nata Albot, fondatoare KLumea și ambasadoarea campaniei.

„Noi nu avem mare, nu avem munți, avem ceva între: avem dealuri-văi, dealuri-văi iar în cuvinte e mai greu de explicat, trebuie să vină și să vadă singuri. De asta și încurajez cât mai multă lume să vină la noi, deoarece când vezi asta cu ochii tăi doar atunci înțelegi că e undeva unic, e foarte frumoasă și merită de vizitat”, Mișa Țurcanu, jurnalist, ambasador al campaniei #Hailamineacasă.

În luna august, la trecerea frontierei, veți primi buclete informative despre campanie. Postează despre experiențele tale prin Moldova cu #Hailamineacasă și #Beourguest, iar pe 15 septembrie, ambasadorii campaniei vor alege 3 câștigători care vor primi în dar o vizită la o vinărie din Republica Moldova. Vezi mai multe detalii pe pagina campaniei.

Campania „Hai la mine acasă!” este o completare a campaniei internaționale de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică „Be Our Guest”/„Fii Oaspetele Nostru”, realizate sub egida brandului național turistic „Pomul Vieții”, fiind inițiată de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), în colaborare cu Poliția de Frontieră, cu sprijinul partenerului strategic al industriei de turism, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid.

P