Înotul are o sumedenie de beneficii pentru starea de bine interioară și fizică, ce determină acest sport ca fiind unul ideal în orice condiții. Iată câteva motive pentru care ar trebui să îți procuri un abonament la bazin. 

Sursă: glamour.ru

Dacă încă nu v-ați obișnuit să alergați în fiecare seară sau nu vă plac antrenamentele de CrossFit, atunci cu siguranță ar trebui să încercați înotul.

Printre beneficiile sale, înotul combină și efectul de relaxare, presiune mică asupra mușchilor și oaselor, inclusiv și consumul mare de energie ce ulterior duce la pierderea rapidă de calorii! Toate aceste avantaje pot fi obținute chiar și dintr-un antrenament scurt, în cazul în care numărați caloriile consumate, cu siguranță înotul nu vă va dezamăgi. Un alt avantaj important pentru sănătate, este dezvoltarea sistemului respirator.

Consumul mare de energie

Specialiștii menționează că pentru aceeași perioadă de timp, înotul arde cu 25% mai multe calorii decât alergatul, indiferent de faptul că în acel timp ați alergat o distanță mai lungă decât ați înotat. Dacă aveți drept scop să slăbiți, experții recomandă stilul Butterfly. Tehnic, acesta este cel mai complicat, din motiv că și brațele, și picioarele participă simultan în mișcare, dar este și cel mai eficient pentru a arde calorii. De asemenea, datorită mișcărilor necoordonate sunt antrenați toți mușchii corpului.

Pentru a scădea din greutate, specialiștii recomandă înotul a câte jumătate de oră de 4-5 ori pe săptămână. Cel mai bine ar fi ca antrenamentul să fie dimineața, înainte de a lua micul dejun, pentru că astfel organismul va arde grăsimile. Un alt plus este că dimineața mușchii sunt relaxați și vă veți simți mai bine.

Sursă: glamour.ru

Prevenirea bolilor osoase

Înotul se consideră un sport cu cele mai puține riscuri de traumare. Apa compensează greutatea persoanei, din acest motiv, presiunea asupra ligamentelor și oaselor nu este atât de mare. Anume din această cauză înotul este recomandat după traume, pentru prevenirea artritei, osteoporozei și osteohondrozei. Apa nu traumează, ci din cauza rezistenței create, impune mușchii să lucreze mult mai activ. În cazul în care vă sunt interzise anumite activități fizice, înotul este cea mai bună alternativă pentru a menține mușchii în tonus.

Dezvoltarea sistemului respirator  

Unul dintre avantajele principale al acestui tip de sport este efectul pozitiv asupra sistemului respirator. Capacitatea plămânilor unui înotător este de 1,5-2 ori mai mare decât capacitatea unui om care nu practică sportul. Respectiv, înotătorii primesc mai mult oxigen.

De ce anume înotul este atât de benefic pentru sistemul respirator? Când vă aflați sub apă, este o presiune ce nu permite trecerea aerului, astfel trebuie să inspirați aerul cât mai adânc. În consecință, diafragma devine mai voluminoasă, iar volumul oxigenului crește.

Sursă: glamour.ru

Prelucrarea tuturor mușchilor

Înotul este un sport numai bun pentru oamenii care nu preferă sălile de forță, dar își doresc un corp mai tonifiat. Este destul de jumătate de oră și stilul Butterfly pentru a fi cu un pas mai aproape de un corp reliefat. Înotul prelucrează foarte bine mușchii spatelui, brațelor și a picioarelor.

Efectul de relaxare

Apa are un efect terapeutic și de relaxare în același timp. Anume acest tip de sport ne sustrage de la viața reală, pentru că nu putem asculta muzică, nu putem viziona filme și nu avem acces la telefon. Rămâneți doar cu propriul „eu”, iar tot ce auziți, este sunetul apei, fără să vă distrageți la alte lucruri din jur. Datorită alimentării corpului cu oxigen, are loc procesul de recuperare a celulelor și regenerarea sistemului nervos.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: