Cu fiecare zi, chiar dacă nu observăm direct, natura își pierde din viață. Mai puțin aer curat, mai puțină vegetație, mai multe substanțe toxice, pesticide, insecticide și lucruri care duc la distrugerea habitatului nostru. Toate procesele industriale, tehnologiile și diversele invenții chimice duc la pierderea pieselor din puzzle-ul vieții noastre.

Plasticul fiind unul din materialele des întâlnite în orice domeniu, de la pix la aeronave este greu de evitat. Chiar dacă cu toții știm că producerea, utilizarea și depozitarea lui creează mari probleme.

Dar când vine vorba de farfuriile de unică folosință este soluția evitării acestora prin înlocuirea cu farfuriile din tărâțe de grâu. De curând acestea au devenit disponibile în România, farfuriile biodegradează în doar 30 de zile și se găsesc la un preț mic.

Ideea îi aparține unui morar din Polonia care se trage dintr-o familie unde tradiția măcinatului își are rădăcini de la începuturile secolului XX, s-a tot gândit ce ar putea face cu rebutul care rezultă în urma procesului de fabricare a făinii.

farfurii comestibile1

Ideea apărută a născut gama de produse Biotrem. Conține farfurii de diferite dimensiuni, boluri și tacâmuri. Fiind fabricate din tărâțe de grâu și o cantitate mică de apă, având procesul de fabricație sub presiune înaltă, la temperaturi mari fac ca să fie rezistente la alimentele reci și calde. Acestea pot fi utilizate chiar și în cuptorul cu microunde.

Dar dacă cele 30 de zile în care se biodegradează par multe atunci acestea se pot consuma ca atare, căci sunt comestibile.

Dacă călătoriile sunt pe agenda ta de lucru și destinațiile vizează regiunea europeană atunci aceste produse Biotrem le poți găsi pe piețele din Danemarca, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Franța, Spania, Suedia, Austria dar și Statele Unite și Belarus, informează cei de la Green Report.

Rămâne să medităm asupra lucrurilor care le putem face pentru stoparea distrugerii naturii. Putem începe chiar cu înlocuirea farfuriilor de plastic.

Viorica Cioară, stagiară